Madrid

El PP diu que si hi va haver un pacte previ amb ETA, es confirmarà que es tracta d'un "procés trampa"

El PP ja ha demanat la compareixença del president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, perquè doni explicacions sobre la informació que publica el diari "Gara". El Partit Popular assegura que si es confirma que hi va haver un pacte amb ETA abans de l'alto el foc permanent del 22 de març, es tornarà a tractar d'una "treva trampa". Zapatero, ha dit Acebes, ha d'explicar "quins compromisos té, a quins acords ha arribat, per què va parlar del dret a decidir dels bascos, per què es reuneix amb Batasuna i per què parla de dues taules".

Actualitzat

El secretari general del PP, Ángel Acebes, s'ha referit a la informació del diari "Gara" per assegurar que Espanya no està davant un procés de pau, sinó davant un "procés trampa, un procés de negociació amb ETA i un procés al marge de la llei". Els populars ja han demanat la compareixença de Zapatero perquè expliqui si és cert o no, com publica "Gara", que el seu govern va arribar a un acord al febrer amb ETA que inclou compromisos de totes dues parts per obrir el procés de pau.

Acebes s'ha mostrat especialment molest pel fet que entre els suposats compromisos de Zapatero hi hagi la constitució de dues taules de negociació i d'altres temes que, a parer d'Acebes, són "el catàleg de reivindicacions tradicionals d'ETA".

Pel secretari general del PP, Ángel Acebes, "s'estan complint els pitjors presagis" perquè "es van comprovant els compromisos entre el govern i ETA-Batasuna". Acebes ha recordat que quan Mariano Rajoy es va reunir amb Zapatero el 28 de març passat al Palau de la Moncloa, el president li va garantir que no havia adquirit cap tipus de compromís amb la banda terrorista.

Un altre compromís de què es parla és que es "dilueixi l'estat de dret" i, en aquest sentit, ha explicat que encara no hi ha cap explicació sobre la notícia segons la qual dos policies haurien avisat un presumpte responsable de la xarxa d'extorsió d'ETA, Joseba Elosua, que estava sent controlat per la policia. També ha assenyalat entre les accions sospitoses la del jutge Grande-Marlaska, que va apartar de la investigació sobre aquests fets el comissari general d'Informació, Telesforo Rubio.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut