Madrid

El PP diu que la proposta del PSOE de formar un pacte nacional per a la immigració "arriba tard"

El portaveu parlamentari del PP al Congrés, Eduardo Zaplana, ha assegurat que l'oferta del govern per establir un pacte nacional sobre immigració "arriba tard", tot i que ha afegit que estan disposats a dialogar sobre aquesta matèria. A més, ha advertit al govern que en primer lloc han de "reconèixer el seu error" i deixar de "parlar d'una vegada de possibles regularitzacions". Zaplana ha respost d'aquesta manera la vicepresidenta primera del govern, María Teresa Fernández de la Vega, que ha convidat el president del PP, Mariano Rajoy, a realitzar un "gran pacte nacional per a la immigració".

Actualitzat

Eduardo Zaplana ha afirmat que la proposta del PSOE "arriba una mica tard, amb independència que se'n pugui parlar o no. Si ho haguessin fet fa dos anys, si les mesures que ara diuen i que nosaltres ja vam anunciar les haguessin proposat fa dos anys, ens evitaríem en aquests moments les tragèdies que estem vivint i tindríem un major respecte per part dels altres països de la UE".

En qualsevol cas, el portaveu popular considera que perquè es pugui assolir un acord, el PSOE hauria d'assumir "una cosa fonamental i essencial" com és "reconèixer l'error que han comès" en matèria d'immigració.

Ha afegit que al ministre de Treball se li hauria de dir que deixi de parlar d'una vegada de "possibles regularitzacions" d'aquells immigrants que no poden ser expulsats del país, cosa que, segons ell, contradiu les declaracions de Fernández de la Vega, que ha assenyalat que l'executiu no permetrà més entrades il·legals.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut