Bilbao

El PP diu que el robatori d'armes a França qüestiona la posició del govern sobre ETA davant del Parlament Europeu

El portaveu parlamentari del PP basc, Leopoldo Barreda, ha afirmat que el robatori de prop de 200 pistoles a França per part de tres encaputxats, que podrien ser membres d'ETA, deixa el govern en una situació "extremadament delicada" davant del debat al Parlament Europeu sobre el procés de pau. Pel PP, ha quedat demostrat que el debat a Brussel·les és fals ja que no s'ha constatat "una voluntat d'abandó d'armes", ni tampoc "una voluntat de sotmetre's a les regles de la democràcia". Barreda ha insistit que el robatori d'armes no pot ser considerat "una dada irrellevant", ja que desmenteix qualsevol dissolució de la banda terrorista.

Actualitzat

Leopoldo Barreda ha insistit que el debat de demà a Estrasburg "es produeix en fals, sobre suposicions que estan desmentides per la realitat". "No hi ha una banda terrorista que vagi camí de dissoldre's, no hi ha una voluntat constatada d'abandó de les armes. Per tant, no hi ha un terreny en el qual la declaració que es vol produir demà tingui lloc", ha afegit sentenciós.

Segons el portaveu parlamentari del PP basc, el Parlament Europeu no pot passar per alt el robatori d'armes i per això ha demanat que s'escolti aquells que són crítics amb l'acció del govern Zapatero. En aquest sentit, ha explicat que el president del govern, José Luis Rodríguez Zapatero, "necessita ignorar la realitat per posicionar-se en aquest debat i plantejar i acceptar aquest debat".

Barreda ha afirmat que Zapatero ha volgut ignorar "el terrorisme de carrer, l'extorsió als empresaris, les proclames d'ETA, les cartes d'ETA-Batasuna als eurodiputats assenyalant que aquest és un procés d'autodeterminació i no una altra cosa".

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut