Detall de l'entrada de la seu del PP al carrer Génova de Madrid (EFE)
El PP al·lega "indefensió manifesta" en el recurs contra la fiança d'1,2 milions d'euros (EFE)
Madrid

El PP diposita un aval d'1,2 milions d'euros a l'Audiència Nacional com a fiança del cas Bárcenas

El Partit Popular va presentar un recurs, però en no haver obtingut resposta del jutge ha decidit, finalment, presentar l'aval

RedaccióActualitzat

El Partit Popular ja ha presentat la fiança com a responsable civil subsidiari de la presumpta caixa B de la formació. Ho ha fet en forma d'aval. El jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata va dictar una fiança d'1,2 milions d'euros pel cas Bárcenas.

El PP ha trigat 13 dies a dipositar l'aval de la fiança. El jutge va donar al partit deu dies el 23 de maig per presentar els diners. El Partit Popular va presentar un recurs, però en no haver obtingut resposta del magistrat ha decidit, finalment, presentar l'aval.

Una fiança per als seus acusats

El PP ha hagut de presentar aquest aval en concepte de responsabilitat civil subsidiària per la presumpte caixa B del partit. El jutge va demanar la fiança a la formació després que els acusats directament pel cas no havien presentat les seves fiances.

En concret, no havien presentat fiança cap dels extresorers Luis Bárcenas (8,9 milions), Álvaro Lapuerta (8,9) i Cristóbal Páez (7,4); ni tampoc el despatx d'arquitectes Unifica, que va reformar la seu del PP i que havia de presentar una fiança de 577.249 euros.

El 26 de maig, el PP va recórrer la decisió del jutge. Argumentava que De la Mata no havia tingut en compte els béns que ja havien dipositat alguns dels acusats. L'Audiència Nacional no va respondre al recurs.

Anar al contingut