Madrid

El PP descarta presentar-se a la investidura si Rajoy no té prou suports

Ciutadans reitera que, com a molt, s'abstindrà en la segona votació

RedaccióActualitzat

Aquest dimarts comença la ronda de contactes del rei amb els partits de cara a la investidura i el PP continua buscant suports. De moment, Mariano Rajoy no ha aconseguit el "sí" d'Albert Rivera, així que no està gens clar que la setmana que ve hi pugui haver el ple d'investidura que s'havia fixat pel 2 d'agost. De fet, des de la seu de Génova de Madrid, els populars han dit que volen evitar l'escenificació d'una investidura fallida. D'aquesta manera afegeixen pressió sobre Pedro Sánchez i Albert Rivera perquè avancin un "sí" o bé l'abstenció a una possible investidura de Rajoy. Si dijous no ha aconseguit els suports necessaris, el president del govern en funcions, davant de Felip VI, rebutjarà sotmetre's a la sessió d'investidura. Llavors, s'obriria un període de reflexió política. Els partits, però, coincideixen que no volen unes terceres eleccions.

Rafael Hernando, portaveu del PP al Congrés, argumenta la posició del seu partit en el cas que no rebi prou suports:

"Seria absurd anar a una investidura si no es tenen els vots suficients per ser investit. Va ser el que va passar en la legislatura passada i això va portar a la frustració i a la convocatòria d'unes eleccions. En aquest sentit, aquest camí no és l'aconsellable en aquests moments."

De moment, des de Ciutadans no cedeixen. La líder del partit a Catalunya, Inés Arrimadas, ha insistit que la formació taronja, com a molt, s'abstindrà a la segona votació, i demana responsabilitat al PSOE.

"El Partit Socialista no podrà seguir amagant-se, que no podrà carregar-li la responsabilitat als altres. El Partit Socialista ha de decidir si vol fer una abstenció tècnica, com Ciutadans, o vol portar aquest país a unes terceres eleccions."

Des del PDC, Francesc Homs intenta passar pàgina a la polèmica en la votació de la mesa del Congrés la setmana passada. Assegura de nou que la seva formació no ha pactat ni tampoc pactarà amb el PP i no descarta unes terceres eleccions.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut