Fuenlabrada

El PP demanarà la compareixença de Zapatero al Congrés perquè expliqui les negociacions amb ETA

El secretari general del PP, Ángel Acebes, ha anunciat que el seu partit demanarà la compareixença immediata del president del govern, José Luis Rodríguez Zapatero, davant el Congrés dels Diputats. Segons Acebes, els socialistes estan negociant en secret el futur d'Espanya, del País Basc i de Navarra en una "mesa secreta i infame amb els terroristes", i cal que el govern expliqui què fa en aquestes trobades. Independentment de la reposta de l'executiu, Acebes considera necessari posar punt final al que titlla de "mal anomenat procés de pau" i que, pel seu partit, no és més que una negociació política que dóna a ETA tot el que vol.

Actualitzat
Acebes ha recordat que Zapatero no té el mandat per dur a terme negociacions com aquestes. El dirigent popular assegura que el camí iniciat pel govern només significa donar la clau de la decisió i del futur de més de 40 milions d'espanyols "a ETA, Batasuna i els terroristes".

El secretari general del PP ha acusat el president del govern de mentir quan va anunciar que havia acreditat la voluntat inequívoca de la banda de deixar les armes, perquè "l'única cosa que s'ha acreditat després de robar 350 pistoles i la munició corresponent és la voluntat inequívoca de rearmar-se i d'utilitzar-les per a la rendició d'Espanya i de l'estat de dret". Acebes creu que aquesta és una nova victòria dels etarres després que el grup s'hagi passat l'última setmana cantant victòria dia rere dia. El dirigent popular ha fet referència a l'acord del Parlament Europeu, la rebaixa de la petició de pena de la fiscalia a l'etarra Iñaki de Juana Chaos i el robatori de 350 pistoles.

Acebes ha criticat punt per punt cadascuna d'aquestes actuacions. En el cas del Parlament Europeu, que va aprovar aquesta setmana una resolució socialista de suport al procés de pau al País Basc emprès per Zapatero, ha considerat que "duent a l'àmbit internacional el debat entre aquesta falsa crisi entre Espanya i el País Basc, ETA ha assolit un dels objectius que més ha pretès en els últims 30 anys".

Pel que fa al judici de De Juana Chaos, que ha qualificat d'"un dels assassins més sanguinaris d'ETA" amb 25 morts a les seves esquenes, ha assegurat que s'ha assistit "a la vergonya de la fiscalia". És més, Acebes ha titllat d'"impensable i delirant" que un president del govern interpretés les declaracions de l'etarra com una mostra de suport al procés de pau. A qui sí que ha aplaudit el líder popular ha estat als fiscals que s'han rebel·lat tot i tenir l'obligació estatutària de complir les instruccions que dóna el fiscal general de l'Estat.

Finalment, Acebes ha assegurat que el PP no reconeixerà cap dels acords a què s'arribi en aquesta hipotètica taula política amb el que ell anomenta "ETA-Batasuna". De fet, el dirigent popular ha anat més enllà i ha assegurat que els pactes "tindran data de caducitat" perquè les pròximes eleccions generals "les guanyarà el PP i no se sentirà vinculat per cap d'aquests acords".
Anar al contingut