El personal de Spanair atén els afectats pel tancament de l'aerolínia, en una imatge d'arxiu.
El personal de Spanair atén els afectats pel tancament de l'aerolínia, en una imatge d'arxiu.
Barcelona

El PP demana una auditoria a Spanair després de la seva fallida

La presidenta dels populars catalans, Alícia Sánchez-Camacho, demana que s'auditin els comptes de l'aerolinia Spanair, que va rebre 140 milions de diner públic i que ha presentat un concurs de creditors amb uns deutes de 300 milions d'euros. Tant el PP com la resta de partits catalans han volgut reflexionar sobre la injecció de diner públic en la companyia tres dies després que va deixar d'enlairar els seus avions.

RedaccióActualitzat
La presidenta del PP català ha exigit que s'arribi "fins al final" i s'auditin els comptes de Spanair, que aquest dilluns ha presentat concurs de creditors. Alícia Sánchez-Camacho ha demanat explicacions parlamentàries al conseller del ram, Lluís Recoder.

De la seva banda, el socialista Joaquim Nadal, anterior conseller de Política Territorial, ha justificat la decisió d'implicar-se en Spanair perquè el projecte era viable i donava força a l'aeroport del Prat. En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", però, ha admès que ara el context és diferent i ha avalat que el govern de Mas deixi d'aportar-hi recursos públics.

Qui ha fet autocrítica ha estat el secretari general d'ICV-EUiA, Joan Herrera, que ha qüestionat la inversió que va fer el tripartit. L'ha descrit com "ben intencionada" però "mal orientada".

La secretària general d'Esquerra Republicana, Marta Rovira, ha posat el focus en una altra banda. Segons Rovira, el problema ha estat la poca ajuda que ha rebut la companyia del sector privat.

Ciutadans vol que sigui Artur Mas qui doni explicacions i reclama una comissió d'investigació parlamentària.


Anar al contingut