Madrid

El PP demana una "actuació contundent" a Camps per l'informe del "cas Gürtel"

El Partit Popular ha demanat al president valencià, Francisco Camps, una "actuació contundent" arran de la filtració de l'informe policial del "cas Gürtel", que apunta cap a un suposat finançament irregular del partit al País Valencià. La secretària general de la formació, María Dolores de Cospedal, considera que Camps ha "d'actuar convenientment", encara que no ha volgut precisar si hauria de fer cessar algun dels càrrecs populars. Malgrat aquesta crida, De Cospedal ha subratllat que un informe policial no es pot equiparar amb una sentència. El PP valencià ha replicat que té el suport de la direcció estatal i ha insistit que l'informe policial està manipulat.

Actualitzat
La secretària general del PP ha afirmat que el que vol la direcció estatal del partit és "que el PP de València pugui actuar de manera lliure i contundent" després de la publicació de l'informe policial i que "sentin el suport" de la formació. De Cospedal ha remarcat que els populars valencians han de tenir "llibertat de fer tot allò que ells creguin que han de fer". Malgrat la insistència dels periodistes, però, no ha precisat si es referia a cap petició de dimissió.

De Cospedal ha confirmat que ha parlat amb Francisco Camps sobre l'informe i li ha tret importància dient que "no deixa de ser un informe" que no es pot elevar "a la categoria de condemna". A més, ha dit que tampoc és un informe de la fiscalia i, per tant, no es pot acusar el PP d'haver-se finançat de manera irregular, i que els tribunals ja el van rebutjar. De fet, va ser exclòs del sumari pel president del Tribunal Superior de Justícia del País Valencià, amic íntim del president Camps.

El document policial assegura que el PP valencià tenia una comptabilitat doble i que es finançava amb diners d'empreses que tenien adjudicats contractes amb el govern valencià o bé amb diner negre. Segons la investigació, els comptes es vehiculaven a través d'Orange Market, l'empresa dirigida per Álvaro Pérez, "El Bigotes".
 
Segons l'informe, aquesta activitat era coneguda per la direcció del PP valencià i organitzada per alguns dirigents del partit. Les investigacions apunten a Ricardo Costa, secretari general dels populars valencians, com el canalitzador de pagaments. El PP acusa el ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, d'estar darrere la filtració de l'informe.

Precisament, el partit ha assegurat que compta amb el suport de la direcció per prendre les "mesures pertinents" davant l'informe. En un comunicat, el PPCV afirma que cal presentar una denúncia contra un informe amb "informacions esbiaixades, intencionades i sense proves". També ha dit que s'encarregarà a una "auditora internacional" un informe sobre els comptes de la formació "perquè quedi palesa, novament, la transparència que hi mana".
Anar al contingut