Una imatge de les declaracions que ha fet avui Esteban González Pons
Una imatge de les declaracions que ha fet avui Esteban González Pons

El PP demana que Espanya abandoni Schengen com a resposta a la decisió sobre Puigdemont

El president Torra i el conseller Ernest Maragall ja han respost a les declaracions de González Pons

RedaccióActualitzat

L'eurodiputat popular Esteban González Pons exigeix al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que suspengui l'aplicació del Tractat de Schengen fins que s'aclareixi si el sistema d'ordres de detenció europees "serveix d'alguna cosa o no".

González Pons ha fet aquestes declaracions en un missatge gravat en el Parlament Europeu. 

Els Acords de Schengen van ser signats el 1985 i el 1990 i van significar la supressió progressiva dels controls en les fronteres interiors de la Unió. 

L'eurodiputat ha fet les manifestacions després que es conegués la decisió del tribunal de Schleswig-Holstein d'acceptar l'extradició de Carles Puigdemont per malversació i no pel delicte de rebel·lió. Ho ha expressat així:

"Avui és un dia molt trist per al procés d'integració de la Unió Europea perquè s'ha demostrat que l'euroordre no funciona i en aquestes condicions el Tractat de Schengen és un risc per als països de la UE".

Des del compte oficial de twitter, el Partit Popular ha difòs la petició del seu eurodiputat.

I el candidat a la presidència del partit, Pablo Casado, sense citar González Pons, s'ha expressat en el mateix sentit.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha declarat, també via Twitter, que "La nostra llibertat - i la justícia- passen per Europa".

El conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Ernest Maragall, també ha criticat les paraules de González Pons en un tuit on afirma que "Nosaltres seguim creient que la llibertat de moviment de persones defineix i definirà sempre Europa".

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut