El PP demana no investir Puigdemont, a qui la CUP considera "el primer candidat"

El nou president del Parlament s'ha reunit aquest dijous a la tarda amb Xavier García Albiol i Carles Riera

Actualitzat

El nou president del Parlament, Roger Torrent, ha continuat aquest dijous a la tarda la ronda de contactes amb els grups, que tenen deu dies per proposar els seus candidats a la investidura. Torrent s'ha reunit amb Xavier García Albiol (PP) i Carles Riera (CUP) que, com era previsible, han mostrat posicions oposades sobre la investidura.

García Albiol ha demanat a Torrent que respecti la pluralitat de l'hemicicle i el seu reglament. En aquest sentit, Albiol ha emplaçat el president de la cambra a no permetre la investidura de Carles Puigdemont. En roda de premsa, el líder dels populars catalans ha qualificat la trobada amb Torrent de "cordial en contingut i formes", cosa que ha agraït "després de la tensió dels últims mesos".

Albiol ha fet una crida als partits independentistes perquè busquin un candidat "alternatiu" a Puigdemont, algú que "no generi més conflicte i tensió" i que "no tingui comptes pendents amb la justícia". El líder del PPC ha dit que no veu "la manera possible" que Puigdemont sigui investit a distància o bé que pugui delegar el vot des de Bèlgica.

"Si la seva situació jurídica no canvia, és bastant improbable, per no dir impossible, que sigui investit president."

Albiol també ha acusat Ciutadans de "falta de patriotisme" per no ajudar els populars a tenir grup propi al Parlament i ha retret a la líder de la formació taronja, Inés Arrimadas, que no es presenti com a candidata "constitucionalista" a la investidura.

 

 

La CUP reconeix "la legitimitat" de Puigdemont

Per la seva banda, el portaveu de la CUP al Parlament, Carles Riera, ha expressat al nou president de la cambra que la seva formació considera Carles Puigdemont "el primer candidat a la investidura". Riera ha traslladat a Torrent que els cupaires no proposen "cap candidat seu a la presidència de la Generalitat". No obstant això, la formació anticapitalista "reconeix la legitimitat de Carles Puigdemont" per aspirar a la investidura.

El candidat de la CUP ha justificat aquesta "legitimitat" per tres motius: perquè era "el president legítim quan va ser aplicat l'article 155", perquè "segueix sent el president legítim a l'exili" i, per últim, perquè els ciutadans han situat Junts per Catalunya com la candidatura amb "més vots dins del bloc independentista".

La CUP insisteix que, per ells, "la prioritat, més que les persones o les sigles concretes, és el programa de govern". Riera ha demanat a Torrent que la presidència del Parlament "vetlli perquè tots els diputats electes gaudeixin d'igualtat de condicions en el moment d'emetre el seu vot, o de ser electors i elegibles, cosa que es tradueix també en la possibilitat de ser investits en qualsevol cas i sense cap tipus de restricció".

 

ARXIVAT A:
Investidura
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut