Fragment de la carta que González Pons ha enviat als seus col·legues de Brussel·les
Fragment de la carta que González Pons ha enviat als seus col·legues de Brussel·les
Brussel·les

El PP demana als seus companys de Brussel·les que no vagin a la conferència de Puigdemont

La carta l'ha enviat l'europarlamentari del PP Esteban González Pons, que ha menystingut l'acte que demà faran Puigdemont, Junqueras i Romeva en el Parlament Europeu, dient que no és un acte oficial i que és com una reunió en un bar

RedaccióActualitzat

El PP menysté la conferència que demà al vespre faran el president Puigdemont, el vicepresident Junqueras i el conseller Romeva en el Parlament Europeu. Consideren els populars que no és un acte oficial, sinó una mena de reunió en una cafeteria on no assistirà ningú important de Brussel·les. Ho ha dit aquest dilluns el portaveu dels populars espanyols a l'Eurocambra, Esteban González Pons, que aquest migdia ha enviat una carta als seus companys del PP Europeu en què els recomana que no assisteixin a la conferència de demà.

En aquesta carta, González Pons explica als 217 eurodiputats del PPE que Puigdemont hi va a promoure un referèndum il·legal que no només va contra Espanya sinó també contra Europa. L'escrit diu textualment:

"Et demano que tampoc hi assisteixis. La teva presència podria crear una falsa impressió que el Parlament Europeu dona suport a la crida de fer un referèndum il·legal. I encara més, podria ser utilitzat per donar la impressió que el grup del Partit Popular dona suport a aquest acte il·legal contra la Constitució."

El polític del PP diu que els demana això, no només com a col·lega, sinó també com a amic.

Abans, González Pons ha assegurat, en una trobada amb periodistes a la seu del PP, que la conferència serà un fracàs. Diu que encara que hi vagi molta gent, no hi assistiran autoritats. És com una reunió de bar que agrada a l'extrema dreta, afirma el dirigent del PP: "És un acte particular. Ha llogat una sala del Parlament Europeu com ho podria haver fet en un bar. El que Puigdemont vol és sortir de la Unió Europea i del mercat únic, i per això té cada cop més aire en l'extrema dreta. El grup de Farage [líder del Partit de la Independència del Regne Unit] i de Le Pen veuen cada vegada amb més alegria tots els moviments que fa Puigdemont des de Catalunya."

El menyspreu de González Pons a la conferència del president Puigdemont no ha agradat gens als partits independentistes, i la resta s'han dividit. Des del PDeCAT situen les declaracions de l'eurodiputat fora de tota la lògica i els republicans han reclamat al representant popular que no intenti denigrar una institució democràtica com el Parlament Europeu.

Des d'Iniciativa-Verds, el portaveu i eurodiputat, Ernest Urtasun, situa dins la normalitat que Puigdemont s'expliqui a l'Eurocambra, i confirma que hi assistirà. En canvi, els socialistes catalans no hi aniran i reclamen destinar els esforços a contactes bilaterals.

Mentrestant, el nou president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, del PPE, ha contraprogramat la conferència dels líders catalans. A la mateixa hora que es farà l'acte del president català, tots els ambaixadors acreditats a Brussel·les estan convocats a una reunió amb Tajani.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut