Madrid

El PP demana al govern que treballi en una política migratòria clara i que es deixi de "reunions de màrqueting"

El PP ha criticat el govern per l'allau d'immigrants arribats a la costa de les Canàries aquest cap de setmana. Des de Valladolid, la secretària executiva de Política Local i Autonòmica del PP, Soraya Saénz de Santamaría, ha reclamat a l'executiu que "es deixi de reunions, de màrqueting i de frases publicitàries i es posi a treballar" en una política clara. Sáenz de Santamaría ha recordat que des del seu partit ja es va advertir en el seu moment que el procés de regularització d'immigrants generaria un "efecte crida", mentre que Acebes, des de Madrid, ha afirmat que el govern Zapatero està "desbordat" per la seva política "ineficaç".

Actualitzat
Soraya Sáenz de Santamaría ha parlat del "trist espectacle al qual hem assistit aquest cap de setmana i molts d'altres" a les costes canàries, i l'ha definit com un "toc d'atenció molt seriós sobre la deriva i inactivitat del govern socialista". La popular ha culpat l'executiu de Zapatero de "deixadesa i falta de política migratòria clara" i de provocar que milers d'immigrants amb condicions difícils de vida als seus països "acudeixin a Espanya amb els mitjans que disposin i amb el corresponent risc per a les seves vides".

La secretària executiva de Política Local i Autonòmica del PP ha dit que les paraules del ministre Caldera que donaven a entendre als immigrants un "Entri i ja se li donaran papers" és un missatge erroni.

Per la seva banda, Acebes ha acusat el govern de donar "molta propaganda" a la seva política d'immigració per, al final, "posar les coses pitjor" i ha denunciat que l'allau d'immigrants del cap de setmana passat és una conseqüència del que ha qualificat com una "política irresponsable de portes obertes i papers per a tothom". A més, ha acusat el dirigent socialista Alfredo Pérez Rubalcaba de "mentir" quan ha dit que el govern no tenia constància d'informes del Centre Nacional d'Intel·ligència advertint d'aquest "efecte crida".
Anar al contingut