Façana de l'Ajuntament de Badalona
Façana de l'Ajuntament de Badalona
Badalona

El PP de Badalona assegura que els sindicats s'han retractat de l'acord per obrir les oficines municipals el 12-O

El consistori: "Ens sorprendria que la justícia espanyola que triga 8 anys a posar Millet al banc dels acusats trigui menys de 24 hores a obligar a fer festa treballadors que voluntàriament vulguin treballar el dia 12"

RedaccióActualitzat

Polèmica a Badalona a l'espera que el jutge contenciós administratiu resolgui si deixa sense efecte l'acord de l'ajuntament segons el qual els treballadors municipals aquest dimecres, Dia de la Hispanitat, podran anar a la feina i canviar el festiu pel 9 de desembre. El regidor del PP de Badalona Juan Fernández ha assegurat a "Els matins" de TV3 que han portat el cas a inspecció perquè consideren que vulnera la llei i és un greuge per als treballadors de l'ajuntament. Segons ha assegurat, la decisió l'han pres després d'escoltar els sindicats, que s'han retractat, diu, per la instrumentalització política que se n'ha fet.

"Escoltem els sindicats, que s'estan retractant de l'acord per la instrumentalització política de la decisió."

Per Fernández, hi ha treballadors que tenen por de no anar a treballar per possibles conseqüències i en aquest sentit ha denunciat que no es tracta d'un fet aïllat sinó d'una estratègia per humiliar una part de la societat:

"No és un fet aïllat. Forma part d'una estratègia d'humiliació d'una part majoritària d'aquesta ciutat que se sent catalana i espanyola."

En la mateixa línia, el regidor considera que obrir el 12 d'octubre forma part d'una "decisió absolutament política que busca la polèmica, la foto". I conclou:

Té sentit obrir l'ajuntament un dia que no es poden fer tràmits? És un dia inhàbil, no es poden fer gestions. És una presa de pèl."

L'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabaté, troba escandalós que la delegada del govern espanyol a Catalunya hagi portat a la justícia aquesta qüestió. De moment, però, l'ajuntament encara no ha rebut cap requeriment judicial, segons ha explicat Sabaté, de la confluència d'esquerres Guanyem Badalona en Comú, a "El Matí de Catalunya Ràdio":

"Em sembla escandalós que els governants estiguin pendents d'això i perdem el temps que es perd en un tema com aquest. Que la intervenció de la delegació del govern estigui per posar pals a les rodes als municipis... Fins ahir a la nit no havíem rebut res i estarem pendents de si rebem alguna informació."

Sabaté ha precisat que alguns treballadors han decidit treballar el dia 12 per convicció política i d'altres per simple conveniència perquè els permet fer 4 dies de festa seguits per la Puríssima. Sobre si això podria obrir la porta a la possibilitat que algú volgués treballar l'Onze de Setembre, Sabaté ha dit que la celebració àmpliament qüestionada és la del 12 d'Octubre, tant aquí com a l'Amèrica Llatina i als Estats Units.

Sigui com sigui, el tercer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Badalona, Josep Téllez, ha assegurat que estan "molt tranquils per la legalitat de la proposta que és l'acord entre el govern i sindicats". A més, afirma que els sorprendria molt que la justícia espanyola trigui menys de 24 hores a obligar a treballar demà a l'Ajuntament de Badalona.

"Ens sorprendria que la justícia espanyola, que triga 8 anys a posar Millet al banc dels acusats i 2-3 anys a fer judici pel cas Gürtel, trigui menys de 24 hores a obligar a fer festa treballadors que voluntàriament vulguin treballar el dia 12."

En qualsevol cas, si arriba la resolució judicial ja ha avançat que la recorreran. Téllez ha admès, però, que no s'esperaven la polèmica perquè és un acord públic de finals de l'any passat quan van penjar el calendari laboral. Tot i això, admet que la polèmica va saltar quan va aparèixer "de manera molt manipulada i dient mitges veritats" en una portada d'un diari. "S'ha polititzat en extrem i hi ha hagut una reacció massa histèrica contra la gent que posa en dubte una manera d'entendre Espanya". Finalment, ha dit: "Ens sap greu que s'intenti utilitzar els treballadors públics per a la lluita política."

L'actual equip de govern de Badalona va establir al calendari laboral dels treballadors municipals que el 12 d'octubre fos un festiu opcional i els funcionaris que el volguessin treballar el podien substituir pel 9 de desembre, pont de la Puríssima. Com ha reconegut Téllez, serà un dia "útil" per a la població per obtenir informació i demanar cita prèvia, però no "hàbil", ja que no es podran fer tràmits.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut