El PP de Badalona anuncia que donarà suport a una moció de censura del PSC

García Albiol renuncia a l'alcaldia per facilitar el canvi en el govern municipal, en mans de Badalona en Comú des de les eleccions del maig del 2015

RedaccióActualitzat

Ho ha anunciat aquest dilluns al migdia el líder del PP català, Xavier García Albiol: el grup municipal del PP de Badalona, que encapçala ell, donarà suport a la moció de censura que ha presentat el PSC. D'aquesta manera, facilitarà el canvi de govern a la ciutat, en mans de la coalició Badalona en Comú, juntament amb ERC i ICV, des de fa un any i mig. Albiol ha assegurat que ho fa perquè l'actual govern "està arruinant la credibilitat de la ciutat":

"Per aquest motiu d'excepcionalitat, que es planteja en aquests moments a l'Ajuntament de Badalona i d'acord amb les exigències, que personalment haig de dir que són inadmissibles, del PSC, però condicionats per l'estima a la ciutat, em veig en l'obligació de renunciar i renuncio a presentar la meva candidatura a l'alcaldia de Badalona en la moció de censura que està plantejant el partit socialista."

García Albiol s'ha queixat que el PSC, amb només quatre regidors, estigui exigint la seva renúncia a l'alcaldia quan el PP té 10 regidors, més del doble. El líder del PP ha afirmat que aposta "per un govern sòlid que representi la majoria molt àmplia de veïns", i ha concretat que aquest govern l'haurien de formar el PP, el PSC i Ciutadans.

Anunci sorpresa

L'anunci d'aquest dilluns ha estat una reacció sorprenent a la intenció del PSC de presentar una moció de censura a l'alcaldia encapçalada pel seu cap de llista, Álex Pastor. Visiblement emocionat, Albiol ha dit que, arribat el cas, el PP no entraria en el govern municipal. Una operació que, si es fes, també hauria de comptar amb els vots dels regidors de Ciutadans.

El PSC de Badalona va llançar la seva oferta de moció de censura al PP el 12 d'octubre passat, després de la desobediència de l'equip de govern a la resolució judicial que prohibia obrir les dependències municipals durant aquella jornada festiva.

El PSC rebutja l'oferta

A pesar que Albiol ha ofert no participar en el govern i facilitar que el seu candidat es converteixi en alcalde, el PSC no ha trigat gens a rebutjar l'oferta. Ho ha fet Miquel Iceta, que aquest dilluns s'ha reunit amb la seva executiva després de la victòria a les primàries de dissabte.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut