Barcelona

El PP creu que la LEC margina el castellà i enceta el procés per dur-la al Constitucional

El Partit Popular ha anunciat que aquest dilluns demanarà al Consell Consultiu un informe sobre la llei d'educació de Catalunya. Ho ha anunciat la presidenta del partit a Catalunya, Alicia Sánchez-Camacho, qui ha confirmat que la mesura és un pas previ a recórrer la normativa al Tribunal Constitucional. Els populars consideren que la norma no garanteix la igualtat entre el castellà i el català i que transgredeix la legalitat estatal.

Actualitzat
El PP enceta el procés per recórrer la LEC al Tribunal Constitucional. La presidenta del PP català, Alicia Sánchez-Camacho, ha anunciat que el primer pas es donarà dilluns quan el partit demanarà de manera formal un informe sobre la LEC al Consell Consultiu.

Sánchez-Camacho ha confirmat que la mesura és el primer pas per presentar un recurs d'inconstitucionalitat de la llei que impulsa el Departament d'Ernest Maragall. La presidenta del PP català ha reiterat que la LEC "no és una bona llei per a Catalunya", ja que, al seu parer, "no defensa la igualtat entre el castellà i el català". Sánchez-Camacho ha aprofitat per criticar el president de la Generalitat, de qui ha dit que té cada cop més tics "sobiranistes" i "nacionalistes".

Precisament unes hores abans el conseller d'Educació ha restat importància a l'anunci del PP de recórrer la LEC al Constitucional, una mesura que Maragall titllava de "previsible" però poc interessant.

Llistes per Europa

Sánchez-Camacho ha fet aquestes declaracions en l'acte de presentació de la candidatura del PP de Catalunya per als comicis europeus.  La llista l'encapçalen Aleix Vidal-Quadras i Santiago Fisas. Els candidats han reivindicat la necessitat de lluitar, des de les institucions europees, per combatre la crisi i han criticat la gestió econòmica del govern de Zapatero.
 
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut