Barcelona

El PP considera que el 9-N va ser "un fracàs de participació"

Alícia Sánchez-Camacho considera que el procés participatiu va ser una "farsa antidemocràtica" i que la majoria dels catalans "es va quedar a casa"

RedaccióActualitzat

El Partit Popular considera un "fracàs" rotund el 9-N i convida al president Mas i als partits proconsulta acceptar-ho i abandonar les aspiracions sobiranistes i la demanda d'una consulta legal.

La presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, considera que el procés participatiu d'aquest diumenge va ser "una farsa antidemocràtica" i "un fracàs de participació per als organitzadors independentistes". En una compareixença informativa, la dirigent popular ha dit que, "després d'organitzar l'enèsima festa separatista, Artur Mas hauria de començar una nova etapa". Segons Sánchez-Camacho, Mas hauria de "posar-se a governar, recuperar la iniciativa política i aprovar els pressupostos".

La líder del PPC ha dit que "ja és tard perquè Mas presenti una alternativa de recuperació econòmica" però que espera que el president de la Generalitat "aprofiti el temps que queda de legislatura i recuperi el seny, el sentit de la responsabilitat política i es posi a governar per als set milions i mig de catalans". "Cal passar pàgina de la jornada d'ahir", ha afegit Sánchez-Camacho.

Alícia Sánchez-Camacho ha criticat "l'abraçada efusiva" de Mas i "el dirigent dels radicals de la CUP, que demostra que el president de la Generalitat ha radicalitzat el seu discurs, ha perdut la centralitat i s'ha obsessionat amb el procés separatista". Segons la dirigent conservadora, el 9-N va ser un acte de precampanya electoral de CiU, ERC i la CUP. Sánchez-Camacho ha reiterat que la consulta alternativa va ser un fracàs perquè "set de cada deu catalans es van quedar a casa" i que, per tant, "la majoria dels catalans no dóna suport al procés independentista."

Des de Madrid, el portaveu del PP a la Comissió Constitucional del Congrés, Pedro Gómez de la Serna, ha dit: "Els que s'ho han de fer mirar són els que han convocat el 9-N. Els catalans no volen ser croats o kosovars" i també ha desprestigiat la consulta perquè, segons diu, hi ha participat "molt poca gent si es compara amb el referèndum del Quebec".

Amb aquesta anàlisi, el PP creu que el govern català i els partits proconsulta no poden exigir res: "Quan un fracassa, el que s'ha de posar una alternativa sobre la taula és el que fracassa". Per tant, per Gómez de la Serna, "no té sentit que la solució la doni el president del govern espanyol".

Mentrestant, Mariano Rajoy rep aquest dilluns la carta que Artur Mas va dir que li enviaria l'endemà de la consulta alternativa. El president de la Generalitat va anunciar dimecres passat que li faria arribar una carta per fer balanç del procés participatiu i també per oferir-se de nou a dialogar. En un esmorzar al Fòrum Europa, Mas va dir que li recordarà a Rajoy que a Catalunya quedarà pendent de fer un referèndum definitiu i, si pot ser, acordat amb l'Estat.

ÀUDIOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut