Madrid

El PP col·loca Fernández Díaz en una comissió en què no es vota el president

El reglament estableix que la Comissió de Peticions ha d'estar presidida pel partit amb major representació i, per tant, no fa falta cap votació

RedaccióActualitzat

Finalment, Jorge Fernández Díaz serà president de la Comissió de Peticions del Congrés, després del rebuig que tots els grups de l'oposició han mostrat que presidís la Comissió d'Afers Exteriors. El reglament estableix que la Comissió de Peticions ha d'estar presidida pel partit amb major representació i, per tant, no fa falta una votació que el PP, previsiblement, hauria perdut.

En un escrit enviat a la mesa del Congrés, el grup parlamentari popular ha informat que l'exministre de l'Interior substituirà la diputada Pilar Rojo al capdavant de la comissió.

 

 

El PP apel·la a l'article 40, en relació amb el 48 i el 49.1 del reglament de la cambra, per comunicar els canvis en aquesta comissió.

Veto de l'oposició a Fernández Díaz

El vot en blanc dels socialistes i Ciutadans havia de fer possible que Fernández Díaz encapçalés la Comissió d'Exteriors, però, finalment, el PSOE hi ha expressat reserves i s'ha ajornat la votació. Això ha passat després que l'exlíder del PSOE Pedro Sánchez hagi reclamat a través de Twitter que no se'n fes president l'exministre de l'Interior.

Després s'ha sabut que els socialistes han amenaçat de presentar un altre candidat, que molt probablement hauria estat escollit amb el suport de tota l'oposició. Per evitar-ho, el PP ha optat per ajornar la votació i ha començat a buscar alternatives. Fins i tot ha sonat el nom de Fernández Díaz per presidir la Comissió Mixta de Relacions amb el Tribunal de Comptes, però el PSOE també ha rebutjat facilitar-ho. El PP també ha ajornat la votació d'aquesta comissió.

Abordat pels periodistes als passadissos del Congrés, l'exministre ha assegurat que no havia "demanat res" i que no vol que es converteixi en una "qüestió personal".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut