CIS octubre 2017
CIS octubre 2017

El PP baixa però tornaria a guanyar les eleccions i Cs és l'únic que puja a Espanya, segons el CIS

ERC i PDeCAT baixarien respecte a l'última enquesta del CIS del mes de juliol

Actualitzat

El PP, a la baixa, tornaria a guanyar les eleccions amb un 28 per cent dels vots si ara es fessin eleccions. El PSOE quedaria en segona posició amb el 24,2%, Podem repetiria com a tercera força amb el 18,5% i Ciutadans, com a quarta amb el 17,5%. ERC obtindria un 2,6% i el PDeCAT, un 1,6% segons el primer baròmetre del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) amb intenció de vot des del referèndum de l'1 d'octubre.

L'enquesta, però, es va fer abans de l'aplicació del 155 i la dissolució del Parlament, durant la primera quinzena d'octubre.

Ciutadans és l'única formació que pujaria en intenció de vot.

En l'últim baròmetre amb intenció de vot del passat mes de juliol, s'apuntava a un augment important del PSOE, que sumava cinc punts i es quedava amb un 24,9%, mentre que el PP en perdia tres i es quedava en el nivell més baix des de les últimes eleccions generals, tot i que continuava com a força més votada, un 28,8%. Units Podem quedava en tercera força amb un 20,3% i Ciutadans, com a quarta, amb el 14,5%. Finalment, ERC obtindria el 2,9%; el PDeCAT un 1,7%; el PNB, l'1%; EH-Bildu, el 0,8% i Coalició Canària, el 0,4%.

Pel que fa a les preocupacions dels ciutadans, la independència de Catalunya apareix com la segona, just després de l'atur.

Segons aquesta enquesta, hi hauria certes variacions pel que fa a les valoracions dels líders polítics. Carles Campuzano i Mariano Rajoy serien els polítics que més millorarien la seva valoració per part dels espanyols respecte al CIS anterior, mentre que Pablo Iglesias i Joan Tardà serien els que més baixen.

ARXIVAT A:
Eleccions 21D
Anar al contingut