Joan Herrera parlant al carrer amb uns simpatizants, a Badalona.
Joan Herrera a Badalona amb uns simpatizants.
Barcelona

El PP avisa de les greus conseqüències de no suspendre el 9-N i ERC avala esgotar la via del Constitucional

ICV lamenten que que el Partit Popular utilitzi com una tercera cambra legislativa el Tribunal Constitucional i C's considera que el procés té menys garanties democràtiques que l'elecció d'un president d'una comunitat de veïns

RedaccióActualitzat

Josep Maria Terricabras (ERC)

ERC coincideix amb el govern que cal esgotar la via del Constitucional, encara que sigui lenta. L'eurodiputat republicà Josep-Maria Terricabras està convençut que una Catalunya independent tindria l'empara d'institucions com la Unió Europea i les Nacions Unides.

L'eurodiputat d'ERC Josep-Maria Terricabras també considera que el govern espanyol utilitza el procés com una cortina de fum per amagar els casos de corrupció del Partit Popular.

D'altra banda, Terricabras ha demanat a Mas que no faci cas de la impugnació del 9-N per part del Consell Ministres ja que, segons ell, el poble de Catalunya ja ha aconseguit la independència mental que portarà a la independència política.

Joan Herrera (ICV)

Des d'Iniciativa per Catalunya-Verds lamenten que el Partit Popular utilitzi com una tercera cambra legislativa el Tribunal Constitucional, que a partir de dimarts decidirà si admet el recurs d'impugnació que va presentar ahir el govern de Rajoy.

El líder ecosocialista Joan Herrera critica que el PP actua amb la complicitat del PSOE per carregar-se la voluntat del poble de Catalunya.

David fernández (CUP)

La CUP en el seu acte central de la campanya del 9-N, ha criticat Convergència i Unió per no tirar endavant la primera consulta. La CUP demana el doble "sí" per construir un nou país des de la base social.

A l'acte hi han convidat membres de la plataforma per la sobirania energètica i en defensa del territori, i el mateix diputat David Fernández ha dit que la independència és necessària per construir un país lliure de la classe política corrupta i de la seva impunitat.

Alicia Sánchez-Camacho (PPC)

La presidenta del PP Català adverteix al president Mas que desobeir la possible suspensió del procés de participació del 9-N li pot comportar greus conseqüències legals i polítiques.

Alícia Sánchez-Camacho no ha concretat quina mena de conseqüències, però sí que ha avisat al president de la Generalitat que el govern espanyol està disposat a aplicar la llei amb contundència i fermesa. Ha afegit que ho farà amb tranquil·litat i serenitat, com ha fet al llarg d'un procés que ella dóna per liquidat.

Albert Rivera (C's)

Ciutadans acusa el president Mas de confondre la ciutadania perquè creu que la votació del 9-N només pot ser una festa independentista.

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, considera que un cop ha fracassat la intenció de fer un referèndum amb mandat democràtic, el que passarà diumenge que ve és una mobilització més a favor de la independència, que té menys garanties democràtiques que l'elecció d'un president d'una comunitat de veïns.

Anar al contingut