Madrid

El PP avantatjava en gairebé vuit punts el PSOE abans del canvi de govern

El PP avantatjava el PSOE en 7,9 punts en estimació de vot just abans del canvi de govern i després de la vaga general, segons l'últim baròmetre del CIS, que concedeix el 42,2% del vot estimat al partit de Rajoy i el 34,3% al partit liderat per José Luis Rodríguez Zapatero. Amb aquests percentatges, el PP tindria la seva millor expectativa electoral de la legislatura, i els socialistes la més baixa, de manera que la distància entre les dues forces polítiques seria la més àmplia de tot aquest període si es tenen en compte els baròmetres del CIS anteriors.

Actualitzat
A més, IU obtindria el 6,2% dels vots si hi hagués eleccions, el millor resultat des dels comicis del 2008, seguit d'UPyD, amb el 4,1%, i de CiU amb el 3,5%.

La mateixa enquesta apunta que els espanyols continuen donant més bona nota al president del govern que al cap de l'oposició, tot i que la distància entre tots dos és històricament més curta que mai, amb 3,46 punts per a Zapatero i 3,42 per a Rajoy. I això en un context en què tots els líders polítics tornen a suspendre: cap arriba al 4 de nota mitjana i els més ben considerats són Josep Antoni Duran i Lleida (CiU), amb 3,97 punts, i Rosa Díez (UPyD), amb 3,89.

El PP diu que l'enquesta mostra un "clam de canvi" i que el govern hauria de convocar eleccions

El coordinador d'Electoral del PP, José Antonio Bermúdez de Castro, ha assegurat que les dades del CIS evidencien que hi ha un "clam de canvi "en la societat espanyola. És més, ha dit que demostra que el govern socialista està "amortitzat" i hauria de convocar eleccions generals.

Bermúdez de Castro ha subratllat que "la pèrdua absoluta de confiança en el govern de Zapatero continua en augment" i ha afegit que aquest desig de canvi "es canalitza a favor del Partit Popular", que al seu parer cada vegada gaudeix de més confiança entre els espanyols. El diputat del PP ha destacat que el seu partit obtingui en el sondeig "la millor estimació de vot des que el PSOE va accedir al govern el 2004" i aconsegueixi la màxima distància amb el PSOE des del gener del 2002.

Rubalcaba recorda que CIS es va fer en el pitjor moment del govern, després del 29-S

El vicepresident primer del govern, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha recordat que el baròmetre del CIS es va fer la setmana després de la vaga general del 29 de setembre, quan l'executiu estava en el seu "pitjor moment". En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Rubalcaba ha demanat per això que els resultats de CIS es "contextualitzin", ja que "tothom sap que després d'una vaga general la situació del govern no sol ser l'òptima des del punt de vista demoscòpic".
Anar al contingut