Casado durant la trobada d'emprenedors South Summit, a Madrid (EFE)
Casado durant la trobada d'emprenedors South Summit, a Madrid (EFE)
Madrid

El PP assegura que ja es pot il·legalitzar la CUP perquè "encoratja la violència"

Pablo Casado recorda que la llei de partits permet il·legalitzar formacions que no condemnen la violència

RedaccióActualitzat

El Partit Popular creu que ja es podria reclamar la il·legalització de la CUP, en aplicació de la llei de partits, perquè aquesta formació "ha encoratjat la violència a Catalunya". Fonts de la direcció nacional dels populars apunten que aquesta és l'opinió del líder del partit, Pablo Casado, que ha recordat que aquesta llei permet il·legalitzar forces polítiques que no condemnen o encoratgen la violència.

Durant la trobada d'emprenedors South Summit, a Madrid, Casado ha tornat a reclamar a Pedro Sánchez que apliqui l'article 155 de la Constitució a Catalunya i ho faci àmpliament, nomenant fins i tot un nou govern que gestioni la comunitat.

El líder del PP ha acusat el cap del govern espanyol d'haver-se "agenollat" davant l'independentisme i ha remarcat que, si ell fos el president, reuniria els constitucionalistes per fer un front comú.

"O Sánchez decideix estar del costat dels constitucionalistes o està inhabilitat per seguir un dia més a La Moncloa (···) Si no sap, o no pot, o no el deixen posar ordre ha de convocar eleccions com més aviat millor."

Pablo Casado s'ha referit al polèmic discurs, fa justament un any, de Felip VI, dos dies després del referèndum. I ho ha fet dient que el monarca "va reivindicar la unitat, la legalitat i la concòrdia". Ha demanat a Sánchez que recordi aquelles paraules i l'ha advertit que "no pot seguir sent ostatge dels independentistes."

ARXIVAT A:
Pablo CasadoCUPPPPedro SánchezPSOEProcés català
Anar al contingut