Madrid

El PP assegura que el text de la ponència recull tot allò que defensa San Gil

La ponència del Partit Popular per al congrés del juny va ser consensuada amb María San Gil. Això asseguren els dos participants del redactat, Alicia Sánchez Camacho i José Manuel Soria. Contradiuen, doncs, els motius que va adduir San Gil per retirar-se de la ponència, que ha obert una esquerda pública entre dues faccions del Partit Popular. Per això, alguns pensen que darrere de la decisió de San Gil hi ha altres motius ocults.

Actualitzat
La ponència política encarregada a tres persones, l'han presentat finalment només dues, tot i que des del PP es reconeix que fins a última hora han intentat convèncer María San Gil perquè participés en l'acte. El Partit Popular assegura, a més, que el text recull tot allò que defensa la dirigent basca.

Segons ha explicat una altra dels tres ponents, la catalana Alicia Camacho, "el document va ser consensuat personalment amb ella" i "s'hi recullen íntegrament totes les propostes que la nostra companya María San Gil va fer". Tant Alicia Camacho com l'altre ponent, José Manuel Soria, han agraït a la dirigent basca la seva feina a la ponència i han admès que els hagués agradat que San Gil hagués estat al seu costat, en la roda de premsa de presentació del text.

Pel que fa al contingut de la ponència, de 236 punts, és molt contundent però marcat per línies estratègiques ja conegudes al PP. Parla d'una ofensiva nacionalista que vol dissoldre la nació espanyola i afirma, literalment, que "cal posar fre a la subhasta embogida dels nacionalistes". També és molt crítica amb l'Estatut català, del qual diu que és aliè a la Constitució. Del PNB diu que no fa tot el que cal per acabar amb ETA i és molt crític amb el govern socialista.

Però també hi ha un punt que pot ser entès com un acostament als nacionalistes, i la probable raó de la decisió de San Gil, que diu que el PP està disposat a parlar amb totes les forces parlamentàries.

Durant la presentació, tant Sánchez Camacho com Soria també han dit que les seves propostes no han estat marcades per ningú de la direcció del partit i que, ara, estan sotmeses a millores i esmenes, i han de ser aprovades per tothom al congrés del juny a València.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut