Maillo sobre Gürtel: "El PP no ha estat imputat, processat ni condemnat penalment"

RedaccióActualitzat

"Aquí no estem parlant de condemna penal. Aquí no hi ha cap tipus de responsabilitat penal. El PP no ha estat imputat. El PP no ha estat processat. El Partit Popular està a efectes d'obligació civil. I per tant ha de rescabalar unes suposades despeses electorals que van fer terceres persones."

Aquesta ha estat la primera reacció del Partit Popular a la sentència de cas Gürtel, que assegura que respecta però amb la qual està "radicalment en contra".

Així ho ha volgut deixar clar el coordinador general, Fernando Martínez-Maillo, en una breu compareixença davant la premsa en els passadissos del Congrés dels Diputats.

Martínez-Maillo també ha remarcat que la condemna com a responsable civil a títol lucratiu implica reconèixer que el PP desconeixia els fets.

"Estem parlant d'una responsabilitat civil que afecta fonamentalment fets ocorreguts l'any 2003 que van afectar les eleccions municipals de Majadahonda i Pozuelo [de Alarcón]. Les persones o els candidats serien els responsables, en tot cas els grups municipals, no el Partit Popular."

També ha recordat que "hi ha un vot particular que diu tot el contrari del que diuen els altres jutges".

"Despatxar l'argumentació entorn de la condemna del Partit Popular en quinze línies ens sembla un error. Estem més d'acord amb el vot particular, que està molt ben fonamentat."

Martínez-Maillo també ha demanat rigor als partits polítics que parlen de condemnes penals.

"El PP no ha estat ni imputat ni processat, ni està condemnat penalment."

Uns minuts abans de la compareixença de Martínez-Maillo, el Partit Popular ja havia anunciat que pensa recórrer la sentència del cas Gürtel, que s'ha conegut aquest matí i que el condemna com a responsable civil a títol lucratiu.

Així ho ha fet saber el partit en un comunicat, en el qual "manifesta, una vegada més, el respecte als tribunals i a les seves resolucions judicials", però afegeix que, en aquest cas, "no comparteix el seu contingut".

ARXIVAT A:
PPGürtelCorrupció
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut