Madrid

El PP anuncia que donarà suport a totes les esmenes a la totalitat dels pressupostos

El PP ha anunciat que donarà suport a totes les esmenes a la totalitat dels pressupostos generals de l'Estat del 2007 encara que es votin de forma individual, perquè entén que, malgrat les seves diferències amb la resta dels grups, tots volen la devolució d'aquests comptes. El portaveu adjunt del PP al Congrés, Vicente Martínez Pujalte, ha advertit en roda de premsa que el PSOE està preparant un "tripijoc parlamentari" amb l'ajuda del president del Congrés, Manuel Marín, perquè les cinc esmenes als pressupostos (de PP, CiU, PNB, ERC i EA) es votin individualment, en lloc d'en bloc, com és habitual.

Actualitzat

Martínez Pujalte ha recordat que la votació en bloc suposaria la devolució dels pressupostos, ja que el nombre de diputats que sumen els grups que han presentat esmenes és superior a la resta. La Junta de Portaveus decidirà dimarts al matí si les esmenes es voten individualment o es manté el format habitual de votació en bloc.

Pujalte s'ha preguntat "quins pressupostos debatrem dimarts", ja que, com que "se segueixen negociant", els comptes públics poden "derivar" cap a "l'esquerra radical perquè els voti IU", cap al "nacionalisme de dretes" per acostar CiU i PNB o cap al "nacionalisme radical d'esquerres" per comptar amb el suport d'ERC.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut