Madrid

El PP admet que la llei de l'avortament és aplicable però insta el TC a pronunciar-s'hi

El PP considera urgent que el Tribunal Constitucional es pronunciï sobre la llei de l'avortament que va entrar en vigor dilluns i que les comunitats governades pel PP boicotegen. La portaveu popular al Congrés, Soraya Sáenz de Santamaría, ha admès que la llei és "aplicable", però ha instat el TC a decidir sobre el recurs que el partit va presentar contra la norma. Sáenz de Santamaría no ha volgut opinar sobre la negativa de govern com el de Múrcia o Galícia a aplicar i explicar la normativa nova, que té com a principal novetat que la interrupció de l'embaràs és lliure i gratuïta fins a les 14 setmanes de gestació.

Actualitzat
El PP va recórrer contra la llei al Tribunal Constitucional i alguns dirigents populars, com el president murcià, Ramón Luis Valcárcel, apel·len al fet que la justícia encara s'ha de pronunciar sobre la norma per no aplicar-la

Malgrat que li han preguntat set vegades sobre la posició del seu grup, Sáenz de Santamaría s'ha limitat a contestar que qui "ha de fer una reflexió" és el govern espanyol perquè la llei es va tramitar "amb falta de consens social" i amb reticències per part de les comunitats populars. 
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut