Vitòria

El PP acusa el govern de rendir-se davant ETA i anuncia accions legals contra el PSE per la reunió amb Batasuna

Les reaccions del PP a la reunió del PSE amb Batasuna no s'han fet esperar, i han arribat des de tots els fronts. Així, des del PP basc, s'ha anunciat que emprendran accions legals contra els socialistes bascos; des del grup parlamentari popular, s'ha exigit la compareixença de Zapatero al Congrés, i finalment, la presidència del PP ha dit que a partir d'ara es desmarca de qualsevol compromís que es pugui tancar amb Batasuna.

Actualitzat

El president del PP, Mariano Rajoy, s'ha declarat "lliure" dels acords a què es puguin haver arribat o a què s'arribin en un futur amb "ETA-Batasuna". "Zapatero no està representant l'estat en aquesta negociació, es representa a si mateix o al govern", ha acusat Rajoy.

Rajoy també ha afirmat que el cap de l'executiu ha autoritzat els seus "representants" a celebrar una trobada amb Batasuna que suposa la "legalització de fet" i que, amb aquesta, el govern s'ha rendit davant ETA.

El líder popular també ha aprofitat la roda de premsa des de la seu del PP a Madrid per avançar que no participarà en una mesa de partits amb Batasuna.

Compareixença de Zapatero

Des del Congrés, el portaveu del grup parlamentari popular, Eduardo Zaplana, ha sol·licitat que el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, expliqui l'abast de la reunió celebrada entre el PSE i Batasuna i, per això, ha demanat una convocatòria extraordinària de la Diputació Permanent perquè aquest òrgan decideixi la compareixença de Zapatero.

Zaplana també ha avançat que demanarà les compareixences dels ministres de l'Interior, Alfredro Pérez Rubalcaba, i Justícia, Juan Fernando López Aguilar, per temes relacionats amb la lluita antiterrorista.

Accions legals contra el PSE-EE

I des d'Euskadi, la presidenta del PP basc, María San Gil, ha anunciat que emprendran accions legals contra el PSE-EE per la reunió que han mantingut amb Batasuna, en entendre que aquesta trobada "ha legitimitzat ETA i Batasuna" i que mostra "la foto de la rendició de l'estat de dret".

San Gil, a més, ha denunciat que la imatge de la trobada entre el secretari general del PSE-EE, Patxi López, i del portaveu de la formació il·legalitzada, Arnaldo Otegi, li ha recordat "la foto entre Hitler i Franco".

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut