El president del PPC, García Albiol, en roda de premsa avui
El president del PPC, García Albiol, en roda de premsa avui

El PP acusa Cs de "poca generositat i molta arrogància" per no cedir-los un diputat

Cs s'agafa uns quants dies de marge per decidir si cedeix el diputat que permetria que el PP tingués grup propi

RedaccióActualitzat

El PP ha acusat Ciutadans de "poca generositat i molta arrogància" per no cedir-los un diputat i, així, poder constituir grup propi al Parlament de Catalunya. Ha estat el coordinador general del PP, Fernando Martínez-Maillo, qui ho ha afirmat en el seu perfil de Twitter, on també els acusa de perjudicar el constitucionalisme i d'haver paït malament la victòria:

Ahir, el secretari general de Cs, José Manuel Villegas, va explicar que ajudarien el partit d'Albiol perquè aconsegueixi la figura de subgrup parlamentari dins del Grup Mixt, però consideraven que cedir un diputat "és una forma de vella política" que només té com a objectiu incrementar els diners que rep el partit. El PP va obtenir quatre diputats i el nombre mínim per formar grup parlamentari és de cinc.

El president del PPC i candidat a la presidència de la Generalitat el 21D, Xavier Gracía Albiol, també ha demanat que Cs els cedeixi un diputat per formar grup propi.

Albiol també ha proposat a PSC, Cs i Catalunya en Comú-Podem de pactar un "candidat de consens" per presidir el Parlament. En una roda de premsa ha afirmat que "lamentablement depèn dels comuns", a qui ha demanat que no es posin al costat de les forces independentistes, sinó que ho facin al costat de les forces constitucionalistes.

ARXIVAT A:
InvestiduraPPEleccions 21DCs
Anar al contingut