Barcelona

El PP a Catalunya obre un expedient a Nebrera per haver-se burlat de l'accent andalús d'Álvarez

La direcció del PP a Catalunya ha obert un expedient a la diputada Montserrat Nebrera per haver dit que l'accent andalús de la ministra de Foment, Magdalena Álvarez, semblava "un acudit". Després de les crítiques que el PP d'Andalusia ha llançat contra Nebrera per haver fet aquest comentari, la diputada catalana ha assegurat, en el seu blog, que no es va burlar de l'accent d'Álvarez, sinó del "to insultant i de barriada" que fa servir. Les explicacions no han servit de res, i ara el seu partit estudia si li aplica una sanció.

Actualitzat
"Aquesta bona dona té un problema, i és que té un accent que sembla un acudit. Té un problema de comunicació, que s'atabala i es fa un embolic". Aquestes van ser les paraules amb què Nebrera va encendre la polèmica.

Els seus col·legues del partit a Andalusia han criticat la diputada del PPC i han demanat que dimiteixi del càrrec perquè considera que en va ridiculitzar l'accent andalús. A través de l'article "Basta ya!" penjat al seu blog, Nebrera ha volgut aclarir el malentès, però sembla que no és suficient per al seu partit. La diputada del PPC diu que no s'ha "burlat mai" de l'accent andalús ni de ningú, i que, si s'ha entès així, ho lamenta "profundament". Nebrera afirma que quan va parlar de l'"accent" de la ministra, volia dir "to", que sí que considera "perdonavides, insultant i de barriada".

El PPC s'ha desmarcat de les paraules de Nebrera, i també el portaveu del PP al Senat, Pío García Escudero, que ha assegurat que les declaracions de la diputada no expressen el punt de vista dels militants del PP a Catalunya. Per Pío Escudero, a Nebrera li ha "faltat una rectificació" i una disculpa als andalusos.

Davant d'aquesta situació, el PPC ha obert un expedient a Nebrera que podria acabar amb una simple advertència, en una suspensió cautelar o, en el pitjor dels casos, en l'expulsió del partit.
Anar al contingut