Avió descarregant passatgers a l'aeroport del Prat
L'augment dels "low cost" ha fet baixar la demanda de la resta de vols.
Barcelona

El portaveu de CCOO a Aena assegura que els seus llocs de treball perillen

El portaveu de CCOO a Aena, Manuel Caro, ha defensat la seva postura l'endemà de la convocatòria de 22 dies de vaga fins a finals d'agost, aturades que fan coincidir amb dates clau. En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", Caro ha assegurat que els seus llocs de treball sí que perillen, malgrat que el Ministeri de Foment ho negui. El portaveu sindical, que ha tornat a acusar el titular de Foment, José Blanco, de mentider, ha afirmat que la privatització dels aeroports espanyols fa que la continuïtat dels petits, que són deficitaris, estigui en dubte.

Actualitzat
Els treballadors d'Aena al·leguen que si la gestió d'alguns aeroports passa a mans privades, la xarxa d'aeroports espanyola no es podrà mantenir i algunes instal·lacions petites hauran de tancar. En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", el portaveu de CCOO, Manuel Caro, que ha assegurat que si cal faran els 22 dies de vaga convocats aquest dimarts, ha explicat que si els aeroports petits tanquen es perdran llocs de treball. 

Caro ha explicat que el que volen els treballadors és mantenir el mateix conveni que tenen ara un cop s'hagi privatitzat el 49% d'Aena. Segons els sindicats, un cop privatitzat l'ens, els beneficis que obtinguin no es reinvertiran en la millora dels serveis i que això portarà a manteniments deficitaris com el que va donar-se a l'aeroport de Heathrow durant el darrer temporal de neu al Regne Unit.

El portaveu sindical també ha posat con a exemple el que ha passat a Valladolid, un aeroport de gestió privada que ha presentat un ERO pel 80% de la plantilla, i ha afirmat, a més, que als aeroports grans, com el Prat i Barajas, passaran a mans privades en règim de concessió, una situació que, ha afirmat, "ens fa molta por".

Respecte a les negociacions amb el Ministeri de Foment, Caro ha assegurat que ara no s'està negociant, en contra del que diu el ministre Blanco, perquè l'immobilisme de l'altra part els va portar a aixecar-se de la taula de negociacions fa quinze dies i que esperen que, de la trobada amb Aena prevista aquest dijous, en surtin amb la idea que el govern té una voluntat clara de negociar.


Anar al contingut