Atenes

El portaveu d'Alba Daurada agredeix dues diputades d'esquerres en un debat televisat a Grècia

El portaveu del partit neonazi grec Alba Daurada, Ilias Kasidiaris, llança un vas d'aigua a una diputada de Syriza i posteriorment clava dues bufetades a una diputada del Partit Comunista.

RedaccióActualitzat
El portaveu del partit neonazi grec Alba Daurada, Ilias Kasidiaris, ha agredit dues polítiques d'esquerres enmig d'un programa de televisió en directe. El que era un debat tens sobre les eleccions del proper 17 de juny s'ha convertit en un autèntic caos quan Kasidiaris ha llançat un got d'aigua a Rena Dourou, de la coalició Syriza, i li ha dit que era "ridícula".

Mentre la resta dels participants al debat presenciaven l'escena astorats, la diputada del Partit Comunista Liana Kanelli s'ha aixecat i ha tirat un diari al portaveu d'Alba Daurada, que ha respost dient-li "roja" i clavant-li bufetades a la cara.

El programa, emès a la cadena privada Antenna, s'ha interromput a causa de l'incident i Kasidiaris ha estat tancat en una sala dels estudis televisius. Tot i això, segons ha explicat el presentador del programa, ha aconseguit tirar la porta a terra i marxar.

Ordre de detenció contra Kasidiaris

Hores després dels fets, la fiscalia grega ha dictat una ordre de detenció contra el portaveu d'Alba Daurada, que no gaudeix d'immunitat parlamentària, ja que el Parlament s'ha dissolt per la convocatòria d'eleccions pel dia 17. L'agredida Kanelli ha dit que el comportament de Kasidiaris demostra per què els grecs que van votar l'extrema dreta fa un mes haurien de retirar-los el vot.

Alba Daurada va aconseguir representació parlamentària en les eleccions del 6 de maig passat amb un 6,97% dels vots, impulsat pel malestar d'una part de l'electorat grec cap a la immigració il·legal. Malgrat que rebutgen el qualificatiu de neonazi, el seu líder, Nikos Mihaloliakos, fa la salutació a la romana i nega l'holocaust.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut