Alguns dels tuits esborrats des del perfil de Pere Navarro, recollits per Politwoops.cat
Alguns dels tuits esborrats des del perfil de Pere Navarro, recollits per Politwoops.cat
Barcelona

El portal Politwoops.cat recull les piulades esborrades

El periodista especialista en noves tecnologies Albert Cuesta recull en el portal Politwoops.cat les piulades publicades i posteriorment esborrades per parlamentaris escollits per les circumscripcions electorals catalanes. La web s'ha fet pública l'endemà que Pere Navarro eliminés una piulada crítica amb l'entrevista al president de la Generalitat.

RedaccióActualitzat

Pere Navarro no és el primer ni serà l'últim polític que esborra un tuit. La polèmica provocada per la piulada del primer secretari del PSC preguntant aquest dilluns si "era obligatori veure l'entrevista al president Mas" no només ha costat la dimissió del responsable sinó que ha posat en primer pla un fet que no és gens extraordinari: sovint els polítics publiquen coses a la xarxa de les quals es penedeixen posteriorment.

A partir de l'incident protagonitzat per Navarro, el periodista especialista en noves tecnologies Albert Cuesta ha fet públic un projecte en el qual ha treballat durant vuit mesos, el portal Politwoops.cat, que recull tots els tuits publicats i més tard esborrats per parlamentaris escollits per les circumscripcions electorals catalanes.

En un escrit al seu blog, Cuesta explica que moltes piulades "s'esborren perquè contenien alguna falta d'ortografia, que es corregeix en un tuit posterior. D'altres semblen respondre a la voluntat del polític de mantenir un 'timeline' endreçat, eliminant els tuits que han perdut vigència".

Més de 2.500 tuits

El portal, que ja té compte a Twitter, monitoritza l'activitat tuitaire dels diputats al Parlament de Catalunya i els representants catalans tant al Parlament Europeu com al Senat espanyol. A hores d'ara, ja conté més de 2.500 tuits, una tercera part dels quals els ha fet un únic parlamentari. L'eurodiputat de CiU Ramon Tremosa lidera aquesta particular classificació, amb més de 900 tuits esborrats, perquè suprimeix alguns tuits que han quedat obsolets.

A través de Politwoops.cat es pot accedir també a les piulades esborrades per polítics d'arreu del món, gràcies a la plataforma holandesa Hack de Overheid, que inclou portals similars a diferents estats.

Anar al contingut