Tarragona

El port de Tarragona instal·la una nova grua que dobla en grandària les actuals

El port de Tarragona fa les tasques d'acoblament d'una nova grua de 70 metres d'alçada i 60 d'abast davanter. Serà el doble de gran de les que ara hi ha instal·lades. Al juny, la terminal de contenidors DP World disposarà de dues grues d'aquestes característiques, i a finals d'any, d'una tercera. La inversió total és de 24 milions d'euros. Les noves grues permetran descarregar més contenidors per hora i l'objectiu és arribar a moure, el 2015, 1,5 milions de contenidors l'any.

Actualitzat
Els contenidors són un dels principals motors del port de Tarragona i l'any passat se'n van moure 32 milions de tones. La presidència de l'entitat ho considera una bona xifra tot i que baixa un cinc per cent respecte al 2008.

El port treballa amb línies de contenidors de mercaderies cap a Sud-àfrica, altres que vénen de l'Amèrica del Sud, vaixells que creuen la Mediterrània i els que arriben des dels Estats Units, i es vol obrir-ne una de nova, previsiblement el 2010.

El port acabarà enguany el pla d'inversions, de 120 milions d'euros. En dos anys, s'ha ampliat la terminal de contenidors i s'estan preparant molls, com el de Rioja, per a l'entrada i sortida de vaixells amb més capacitat, principalment de fruita i cereals. A més, es construirà l'estació provisional per a creuers. Actualment el port rep uns quinze creuers anuals.
Anar al contingut