Martínez-Pujalte, en una imatge d'arxiu.
Martínez-Pujalte, en una imatge d'arxiu.
Madrid

El popular Martínez-Pujalte creu que alguns dels que demanen la dació en pagament és per "comprar-se un altre pis"

El portaveu a la comissió d'Economia i Competitivitat, Vicente Martínez-Pujalte, diu que algunes de les persones que van signar una hipoteca "sabien el que estaven firmant" i van assumir "un risc en la valoració d'un pis que avui val menys", de manera que "els aniria millor donar aquest pis en dació en pagament i comprar-se'n un altre".

RedaccióActualitzat
El portaveu del grup del PP a la comissió d'Economia i Competitivitat del Congrés dels Diputats, Vicente Martínez-Pujalte, ha dit que algunes persones que van firmar una hipoteca per comprar un habitatge sabien el risc que corrien i que, malgrat tot, ara volen beneficiar-se de la dació en pagament per poder comprar-se'n un altre.

En una entrevista a Antena 3, Martínez-Pujalte ha explicat que el projecte de llei de Protecció dels Deutors Hipotecaris aprovat en ponència aquest dimarts i que aquest dijous es votarà en comissió busca un "equilibri" entre el fet d'"atendre socialment les famílies que, per motius sobrevinguts, no poden afrontar la despesa de la hipoteca" i la garantia que qui vulgui accedir a l'habitatge "pugui obtenir un crèdit". Segons Martínez-Pujalte, el que el PP busca amb aquesta llei és que els ciutadans puguin conservar casa seva renegociant les condicions del préstec hipotecari, beneficiant-se d'una moratòria en el pagament o abonant quotes menors, però que "qui té capacitat de pagament ha de pagar".

"Sabien el que estaven firmant"

El diputat popular ha defensat que, si s'apliqués la dació en pagament amb caràcter retroactiu, "s'hauria trencat l'equilibri" i es crearia "un problema social" perquè "suposaria protegir els qui tenen possibilitat de pagament", un fet que creu que "no té cap sentit". Martínez-Pujalte ha anat més enllà i ha dit que algunes de les persones que van signar una hipoteca "sabien el que estaven firmant" i van assumir "un risc en la valoració d'un pis que avui val menys", de manera que "els aniria millor donar aquest pis en dació en pagament i comprar-se'n un altre".

El portaveu econòmic popular també ha acusat de "demagògia" els grups de l'oposició perquè, segons ha explicat, PSOE, IU, CiU i PNB li han dit que no donaran suport al text legislatiu "independentment de les esmenes que s'acceptin".
Anar al contingut