Madrid

El popular Jaime Mayor Oreja vincula les consultes independentistes amb ETA

El popular Jaime Mayor Oreja ha vinculat la fortalesa d'ETA amb les consultes per l'autodeterminació de Catalunya que s'han fet fins ara en alguns municipis catalans. Mayor Oreja ha fet aquestes declaracions en una trobada de l'expresident del govern espanyol José María Aznar amb els seus tres ministres de l'Interior; a més de Mayor Oreja, hi havia Ángel Acebes i Mariano Rajoy. Tots es van trobar amb motiu de la presentació d'un llibre.

Actualitzat
L'exministre de l'Interior i cap de files del PP a Europa, Jaime Mayor Oreja, ha tornat a fer unes declaracions que portaran cua. Ha vinculat les consultes d'autodeterminació que en els darrers mesos s'han fet a Catalunya amb ETA. "No només s'ha de mesurar la fortalesa d'ETA pel nombre de comandos operatius que disposa sinó pel nombre de referèndums d'autodeterminació que s'han produït a Catalunya" -ha dit Mayor Oreja.

A més, Mayor Oreja creu que el fet que el Tribunal Constitucional no hagi emès encara sentència sobre l'Estatut de Catalunya -que al seu parer és inconstitucional- i que la Generalitat demani que es declari "incompetent" creu que insufla esperances a ETA i li dóna aire.

El cap de files del PP a Europa ha fet aquestes declaracions en un acte en què va coincidir amb l'expresident del govern espanyol José María Aznar i altres exministres de l'Interior del PP, Ángel Acebes i Mariano Rajoy.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut