Barcelona

El pont aeri celebra el 40è aniversari, i potser l'últim

Iberia té assumit que el pont aeri té els dies comptats com a conseqüència de l'ombra que li fa l'AVE i es planteja reformular el servei

RedaccióActualitzat

El dia 1 de novembre 1974 s'enlairava per primera vegada l'avió que uniria regularment Barcelona i Madrid,  la ruta amb més passatgers i amb més vols setmanals de tot el món.

Iberia va ser l'encarregada de posar en marxa aquest pont aeri comercial, concepte molt innovador en el seu moment. El bitllet costava 1.960 pessetes. Anys més tard van començar a competir-hi empreses com AirEuropa, Spanair i Vueling.

En un inici els avions s'enlairaven a mesura que arribaven els passatgers a la terminal i s'omplien els avions. Però el seu èxit i el gran nombre d'usuaris van fer que s'acabessin fixant horaris i seients.

L'any 2008, amb l'arribada del tren d'alta velocitat i la crisi econòmica, el pont aeri va començar a perdre passatgers. A més a més, l'any passat, Renfe va decidir reduir les tarifes i actualment el tren supera l'avió. Tot això ha fet patir el pont aeri i li ha fet perdre diners.

Iberia és conscient que aviat haurà d'enterrar el pont aeri. Estan plantejant l'opció que la connexió entre Barcelona i Madrid serveixi només per alimentar vols internacionals a Barajas.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut