Barcelona

El polvorí dels centres de menors: els treballadors denuncien vexacions i agressions

Segons han denunciat els treballadors, els centres de menors estan en una situació límit i alerten dels perills que convisquin menors d'edat i tipologies molt diferents

RedaccióActualitzat

Els treballadors dels centres de menors denuncien que estan en una situació límit i alerten dels perills de la sobreocupació dels centres. Actualment hi viuen gairebé tres mil nens i joves menors d'edat tutelats per la Generalitat.

Segons han posat de relleu conviuen en els mateixos espais menors, d'edat i tipologies molt diferents, i els acollits cada vegada són més grans. Aquesta convivència provoca -segons denuncien- situacions de risc per als menors, com ara vexacions o agressions físiques o sexuals

Una violència que també pateixen els mateixos educadors. La Generalitat té constància de 130 denúncies d'agressions d'infants i joves als professionals.

La Generalitat preveu crear centres de menors especialitzats en salut mental. També reconeix la sobreocupació dels centres, i ho atribueix, en part, al fet que cada mes arriben a Catalunya 80 menors no acompanyats. 

Des que ara fa tres mesos es va engegar la campanya per incrementar el nombre de llars d'acollida per a menors de fins a sis anys, s'ha triplicat el nombre de famílies que s'hi han interessat.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut