Londres

El polític antiausteritat Jeremy Corbyn, nou líder dels laboristes britànics

Ha estat elegit en primera volta amb el 59,5% dels vots

RedaccióActualitzat

Gir cap a l'esquerra del laborisme britànic. El polític antiausteritat Jeremy Corbyn, de 66 anysserà el nou líder del partit. Ha estat elegit en primera volta amb el 59,5% dels vots. Tom Watson serà el seu segon.

Corbyn, de l'ala més esquerrana de la formació, a qui s'anomena "l'indignat" per les seves idees radicalment d'esquerres, ha promès portar el partit més a la vora de les seves arrels socialistes. Proposa nacionalitzar el servei ferroviari i les companyies energètiques o retirar el país de l'OTAN.

L'ala més liberal, però, li ha dedicat dures crítiques i ha alertat que el seu discurs antiausteritat pot dividir el laborisme. La seva principal opositora era Yvette Cooper, candidata socioliberal, que va ser secretària de Pensions.

La victòria de Corbyn suposa un cop de timó en la trajectòria recent del partit, que arriba després de la desfeta electoral, ara fa quatre mesos, davant els conservadors del primer ministre, David Cameron. Un fracàs electoral que va suposar la dimissió del fins llavors líder i candidat, Ed Miliband.

Les primàries laboristes han registrat una alta participació: s'ha superat el 76%.

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut