El policia belga només demanava informació: "Com més en puguis compartir millor"

S'ha filtrat el contingut del correu que un policia de Vilvoorde va enviar el 2016 a un mosso

RedaccióActualitzat

El correu electrònic que un policia de Vilvoorde va enviar el 2016 a un mosso d'esquadra sol·licitava si era possible fer una recerca sobre Abdelbaki es-Satty, l'imam de Ripoll considerat inductor dels atemptats a la Rambla de Barcelona i Cambrils.

"Volia demanar-te si hi ha la possibilitat de fer una recerca sobre una persona que vol treballar aquí, a Vilvoorde, com a imam. Al fitxer adjunt trobaràs la seva identitat. Sé que s'està plantejant anar a Barcelona al febrer i que està casat allà. Com més informació puguis compartir sobre aquest individu, millor!"

"Espero tenir notícies teves molt aviat. 'Molts gràcies senior ;-)' (sic). Salutacions".

El correu, al contingut del qual ha tingut accés EFE, no era oficial i tenia un caràcter informal. El mosso va buscar a la base de dades de la policia catalana, en què no constava cap dada sobre l'imam, i, en la resposta al seu col·lega, li va dir que no en sabien res.

El policia que va enviar el mail té responsabilitats en l'àmbit de proximitat a Vilvoorde. A Bèlgica, on Es-Satty va anar a buscar feina com a imam, hi va aixecar sospites.

Segons el responsable del centre de culte d'una ciutat on va demanar feina, Es-Satty no parlava ni francès ni flamenc, condicions necessàries per predicar a la zona. Només parlava castellà i àrab. A més, no va presentar cap documentació que acredités la seva condició d'imam. Es creu que tenia certa cobertura en aquest país.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut