Manifestants s'abracen després de la ratificació de Kavanaugh com a jutge del Suprem (Reuters)
Manifestants s'abracen després de la ratificació de Kavanaugh com a jutge del Suprem (Reuters)

Kavanaugh, nou jutge del Suprem dels EUA malgrat les acusacions d'agressió sexual

RedaccióActualitzat

El Senat dels Estats Units ha ratificat la nominació del controvertit Brett Kanavaugh com a jutge del Tribunal Suprem, enmig de protestes de dones, indignades perquè no s'han tingut prou en compte les acusacions d'agressió sexual que planen sobre el magistrat.

La ratificació ha tirat endavant per només dos vosts: 50 a favor i 48 en contra, en una de les votacions més ajustades de la història de l'alt tribunal nord-americà. El president Donald Trump, que és qui l'ha proposat, ha afirmat que Kavanaugh seria un bon jutge del Suprem, abans que es fes la votació. I després, ho ha celebrat en un tuit:

 

D'aquesta manera, la majoria republicana ha aconseguit salvar el jutge de les acusacions d'agressió sexual i Kavanaugh ocuparà una plaça vitalícia al Suprem.

Notícia relacionada: La dona que acusa Kavanaugh d'intent de violació: "Vaig pensar que em mataria"

El senador demòcrata que ha fet possible la designació és Joe Manchin. Ha explicat que hi votaria a favor, això sí, entre crits de "vergonya" per part d'activistes.

Amb aquest nomenament, els republicans es garanteixen una majoria conservadora al Tribunal Suprem per als pròxims anys.

Un informe d'una setmana

 

La nominació posa fi a un dels episodis polítics més divisius dels últims anys als Estats Units, per les acusacions d'abusos sexuals de diverses dones contra Kavanaugh.

Ha estat un llarg serial marcat per les acusacions de la professora Ford per uns fets que haurien passat durant la seva època universitària, l'any 82, però que el jutge Kavanaugh ha negat sempre.

Fa una setmana, el senador Flake va propiciar una pròrroga de set dies perquè l'FBI obrís una nova investigació sobre les acusacions de la professora Ford. Finalment, Flake ha decidit donar suport a Kavanaugh, després que la investigació no ha aportat novetats rellevants.

Els senadors favorables a Kavanaugh expliquen que l'informe no corrobora cap de les acusacions i que, en tot cas, cal respectar el dret a la presumpció d'innocència del designat. L'FBi no va entrevistar ni Kavanaugh ni Blasey Ford, la doctora que l'acusa de violació.

Protestes sense fruit

 

La satisfacció de Trump i els conservadors contrasta amb la indignació de les desenes de persones concentrades a l'exterior del Senat protestant per la confirmació de Kavanaugh. Per l'oposició demòcrata és una derrota política dolorosa que a més posa en perill avenços socials en matèries com avortament i drets de les persones homosexuals. 

També denuncien que s'envia un missatge perillós a les víctimes d'agressions sexuals: si denuncien, el sistema no les creurà.

 

 

Les protestes en contra de l'elecció de Kavanaugh, constants aquesta setmana, han arribat als passadisos del Senat, on 300 persones, la majoria dones, van ser detingudes per ocupar l'edifici.

ARXIVAT A:
Estats UnitsFeminisme
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut