Varsòvia

El polèmic govern polonès trontolla per la destitució d'un soci dels germans Kaczynski

Un presumpte cas de corrupció que ha esquitxat el polèmic govern de Polònia ha amenaçat la continuïtat de l'executiu dels germans Kaszynzki i podria abocar el país a la celebració d'eleccions anticipades. El partit soci principal del primer ministre Jaroslaw Kaczynski ha abandonat el govern després que el cap de l'executiu ha destituït el seu líder, que fins ara era viceprimerministre i ministre d'Agricultura. Kaczynski ha justificat el cessament adduint que Andrei Lepper es troba sota investigació per un suposat cas de corrupció. Lepper, que és líder del Partit per l'Autodefensa de Polònia, ha negat totes les acusacions i ha decidit trencar la coalició de govern.

Actualitzat
El primer ministre ha convidat el partit a continuar formant part de l'executiu malgrat la destitució del ministre. Tot i això, Kaczynski admet que, si es confirma el trencament, s'hauran d'avançar les eleccions generals previstes pel 2009. Els comicis es podrien celebrar entre la tardor vinent i principis d'any.

Aprofitant aquest moment de fragilitat, els partits de l'oposició amenacen de presentar aquest dimarts mateix una moció de censura. Per fer-ho, només necessitarien la majoria simple del Parlament.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut