Homenatge a la Universitat d'Estiu Catalana, Prada de Conflent. (Foto: Acn)
El germà de Màrius Torres, ha assistit a l'homenatge a Prada de Conflent. (Foto: Acn)
Prada

El poeta lleidatà Màrius Torres rep l'homenatge de la Universitat Catalana d'Estiu en el centenari del seu naixement

La Universitat Catalana d'Estiu ha fet un homenatge al poeta lleidatà Màrius Torres, que aquest mes d'agost compliria 100 anys. Tot i el desconeixement de la seva obra, és considerat un referent de les lletres catalanes. El poeta va escriure els poemes des de l'hospital on va morir, molt jove a causa de la tuberculosi.

Actualitzat
El poeta lleidatà Màrius Torres va morir jove. Malalt de tuberculosi, va ingressar amb només 25 anys a un sanatori, d'on ja no en sortiria en vida. És allà on va compondre la majoria dels seus poemes. Torres era metge i sabia que en aquella època, la seva malaltia era mortal, fet que reflecteixen els seus poemes. Coincidint amb el centenari del seu naixement, la Universitat Catalana d'Estiu ha homenatjat el poeta el lleidatà a Prada. A l'acte hi ha assistit el seu germà, Víctor, que ha recordat que el poeta lleidatà "es va enfrontar a l'amenaça de la mort amb la creació d'un conjunt de poemes admirables, plens d'interrogants, però també d'esperança".

A l'homenatge també hi han assistit Jaume Gilabert, president de la Diputació de Lleida, la consellera de Salut Marina Geli, en representació del govern català i una experta en l'obra de Torres, Mercè Boixareu. Tots han destacat la importància de Màrius Torres de referència de les lletres catalanes, tot i el seu desconeixement.
Anar al contingut