Félix de Azúa
El novel·lista, poeta i assagista Félix de Azúa
Madrid

El poeta i assagista Félix de Azúa ingressa a la Reial Acadèmia Espanyola

De Azúa, crític amb els polítics i amb el sistema educatiu català, ocuparà la cadira que va quedar vacant per la mort del medievalista Martí de Riquer

Actualitzat

L'escriptor Félix de Azúa ocuparà aquesta tarda la cadira "H" de la Reial Acadèmia Espanyola (RAE).

El novel·lista, poeta i assagista va ser proposat el juny de l'any passat per ocupar la cadira que estava vacant des de la mort del medievalista Martí de Riquer, el setembre del 2013.

De Azúa, nascut a Barcelona el 1944, és considerat un dels escriptors de més prestigi en la literatura espanyola contemporània. L'any 1987 va guanyar el Premi Herralde de novel·la amb l'obra "Diario de un hombre humillado". També ha guanyat el Premi César González-Ruano de periodisme i el Premi Internacional d'Assaig Caballero Bonald amb el llibre "Autobiografía de papel".

Félix de Azúa viu des de l'any 2011 a Madrid i ha fet diverses declaracions en què critica la "mediocritat" dels polítics catalans. Les seves crítiques se centren també en el sistema educatiu català, que diu que "està en mans de talibans" que el que fan és "ensenyar l'odi a Espanya i tot allò que és espanyol".

Amb motiu del seu ingrés a la RAE, Félix de Azúa ha concedit diverses entrevistes en què critica els polítics espanyols i catalans. De Pablo Iglesias diu que "una persona madura i amb una mica de cultura no pot escoltar-lo més de cinc minuts sense posar-se a riure". També ha opinat sobre l'actual president en funcions, Mariano Rajoy: "...un home que en tota la seva vida només ha llegit el 'Marca'..., bé, crec que és un bon representant per a aquest país."

Anar al contingut