Ciclisme

El podi de Joaquim Rodríguez al Tour el situa al costat dels ciclistes més importants de la història

El ciclista català Joaquim Rodríguez es va assegurar un lloc al podi del Tour de França gràcies a una gran demostració de força en la penúltima etapa de dissabte. Tercer en la classificació general, el Purito es converteix en el vuitè ciclista de la història que aconsegueix pujar al podi de les tres grans curses -Vuelta, Giro i Tour- i, a més, guanyar una medalla en el campionat del món.

El ciclista  català Joaquim Rodríguez es va assegurar un lloc al podi del Tour de França gràcies a una gran demostració de força en la penúltima etapa de dissabte. Tercer en la classificació general, el Purito es converteix en el vuitè ciclista de la història que aconsegueix pujar al podi de les tres grans curses -Vuelta, Giro i Tour- i, a més, guanyar una medalla en el campionat del món.

El seu nom, doncs, ja forma part de la història, al costat de mites com el belga Eddy Merckx, que va totalitzar el "grand slam" ciclista en guanyar la Vuelta del 1973, a més de ser també campió del món; l'italià Felice Gimondi, que va guanyar el Mundial disputat a Barcelona el 1973, i Bernard Hinault, que va arrodonir la fita el 1980 en guanyar el Giro. Ells són els únics que ho han guanyat tot.

També han pujat al podi de les tres grans competicions de ciclisme i del Mundial el francès Jacques Anquetil, pentacampió del Tour; el belga Herman van Springel; el navarrès Miguel Indurain, també guanyador de la cursa francesa en cinc ocasions, i l'australià Cadel Evans, que ha tancat el cercle en pujar al tercer graó del podi del Giro d'aquest any. Curiosament, el mateix any que Evans va guanyar el Mundial, el Purito va aconseguir la medalla de bronze.

El ciclista de Parets del Vallès, prèviament, ja havia aconseguit dos podis en la Vuelta, i l'any passat es va quedar a només 16 segons de guanyar el Giro. Hi afegeix, a més, el número 1 del rànquing mundial de la Unió Ciclista Internacional, obtingut els anys 2010 i 2012.