Piulada de la diputada Jess Phillips
Piulada de la diputada Jess Phillips

El poder del somriure de Saffiyah Khan contra la violència dona la volta al món

Els fets van passar durant una manifestació organitzada pel partit d'extrema dreta, EDL, a Birmingham

RedaccióActualitzat

La imatge de Saffiyah Khan somrient a Ian Crossland, líder del grup d'extrema dreta English Defence League (EDL), a Birmingham ha donat la volta al món.

Els fets van passar aquest dissabte durant una manifestació organitzada per l'EDL com a resposta a l'atemptat a Londres el 22 de març. El fotògraf Joe Giddens ha sigut qui ha fet públiques les imatges:

Saffiyah Khan ha explicat en una entrevista a la BBC que va intervenir quan va veure que un grup de 25 manifestants van envoltar una dona amb mocador al cap després que ella els cridés:"islamòfobs". També ha afegit que "no li agrada veure com un grup ataca una persona a la seva ciutat" i ha afegit que està" molt sorpresa per la repercussió de la fotografia".

"Gens intimidada"

Segons el relat de Saffiyah, es va limitar a acostar-se als militants del EDL i mirar-los mentre somreia, sense dir res. Ells la van envoltar i el seu líder, Crossland, "molt agressiu", li va posar un dit a la cara, però no va gosar fer res més. A banda que hi havia policia vigilant la situació, ella ha assegurat que no es va sentir "gens intimidada". És precisament el que transmet la fotografia.

Saffiyah Khan és britànica, pakistanesa i bosniana

Khan diu que la va motivar a acostar-se a la manifestació perquè EDL està associat a la violència del carrer i a la incitació a l'odi contra la comunitat musulmana a la qual ella pertany. 

La imatge s'ha fet viral després que la diputada laborista Jess Phillips piulés la fotografia amb el text :" Qui et sembla que té el poder aquí: la veritable noia de Birmingham o l'home de l'EDL que va emigrar a la nostra ciutat per un dia i no va aconseguir integrar-se".

Anar al contingut