Les 11 cases del poblat tindran dos dormitoris, un bany i una cuina (Social Bite)
Edimburg

El poble dels sensesostre: una aposta a Escòcia per evitar que tornin al carrer

RedaccióActualitzat

Donar als sensesostre més estabilitat i autonomia, més enllà del que poden oferir albergs i B&Bs, perquè no tornin al carrer. Amb aquest objectiu una entitat sense ànim de lucre escocesa ha creat un petit poble per acollir i oferir ajuda a persones sense llar a Edimburg.

11 cases de dos dormitoris, un bany i una cuina, més un edifici comunitari, formaran aquest nucli únic que donarà suport a 20 persones durant un any.

 

La iniciativa de Social Bite vol ajudar persones sensesostre en la transició cap a un allotjament permanent en el futur, un procés que moltes vegades no és fàcil després de mesos o anys dormint al carrer.

Els nous veïns del poblat han estat seleccionats per Cyrenians, una entitat col·laboradora de Social Bite, que treballa amb persones que es troben en allotjaments temporals i que necessiten suport per fer el pas.

Notícia relacionada: Finlàndia, l'únic país d'Europa on pràcticament ningú dorm al carrer

L'Ajuntament d'Edimburg els ha donat els terrenys al districte de Granton, al nord de la ciutat. I les instal·lacions s'han finançat amb donatius de més de 8.000 particulars i un centenar d'empreses del sector de la construcció que han cedit materials, mobles i mà d'obra.

 

Dos anys de feina, que conclouran aquest juny amb els sis primers inquilins i s'espera que al setembre tots els nous veïns ja estiguin instal·lats.

El centre comunitari del poblat inclou una sala d'estar, una d'aprenentatge i menjador perquè els residents puguin socialitzar i rebre suport personal.

 

Kathy Hoyle, que serà qui el gestionarà, ha destacat a "Edinburgh News" que treballaran perquè els inquilins puguin "invertir en un període significatiu de canvi personal per créixer en autonomia personal i construir les seves capacitats socials i per ajudar-los a trencar un cicle de dependència de les ajudes, del fet de no tenir llar i dels traumes que això porta associat".

Notícia relacionada: Viure al carrer tot i tenir un sou mensual

 

Amb ells hi treballaran professionals que els ajudaran a superar la situació d'atur, d'aïllament social i els possibles problemes de salut o addiccions que tinguin.

Josh Littlejohn, cofundador de Social Bite, ha explicat a la BBC que hi haurà cinc persones treballant-hi a jornada completa per oferir "24 hores de ple suport". La idea és que aquest nou enfocament per acollir persones sense llar els doni noves oportunitats, més enllà d'un sostre.

ARXIVAT A:
PobresaHabitatge
Anar al contingut