Els representants del PNB surten de la negociació dels pressupostos
Els representants del PNB surten de la negociació dels pressupostos

El PNB no fa cap esmena a la totalitat i aplana el camí dels pressupostos de Rajoy

RedaccióActualitzat

El PNB aplana el camí a Mariano Rajoy per superar el primer tràmit de pressupostos. Els nacionalistes bascos no han presentat esmena a la totalitat després que el líder popular i el del PNB han desbloquejat les negociacions que tancaran els pròxims dies.

Una conversa entre Mariano Rajoy i el líder del PNB, Andoni Ortuzar, ha evitat l'esmena basca a la totalitat a l'últim minut, perquè a les dues del migdia expirava el termini per presentar l'esmena que el grup basc ja havia preparat.

Amb el suport del PNB i Ciutadans, el PP tombarà les set esmenes a la totalitat que s'han presentat després d'una tercera votació, que empatarà a 175.

El PNB -que és indispensable perquè el PP pugui tirar endavant els seus comptes- vol aprofitar la seva posició per negociar millores pressupostàries, la renovació de la quota basca i la retirada de recursos al Tribunal Constitucional contra lleis basques.

Calma per la moció de censura

Amb l'horitzó pressupostari encarrilat, Rajoy afronta amb tranquil·litat l'anunci de moció de censura de Podem. A La Moncloa diuen que la jugada de Pablo Iglesias fins i tot li pot donar oxigen.

Iglesias insta la resta de partits a rectificar i que proposin un candidat. Podem s'està reunint amb la societat civil per sumar suports a la seva moció.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut