Madrid

El PNB no descarta ara retirar l'esmena a la totalitat als pressupostos si avancen les negociacions sobre el concert basc

El portaveu d'Economia del PNB, Pedro Azpiazu, ha declarat que el seu grup no descarta retirar l'esmena a la totalitat als pressupostos si abans del debat de dimarts que ve arriben a un acord amb el govern central sobre el concert econòmic. De tota manera, Azpiazu ha reconegut que és "difícil" que això passi i que, "segurament", els nacionalistes bascos defensaran l'esmena. El diputat basc ha subratllat que qui ha de començar les negociacions són els socialistes per evitar que la majoria de grups parlamentaris evitin que s'aprovin els comptes de 2007. Segons Azpiazu, no obstant, "les negociacions són distants".

Actualitzat
Dimecres passat el PNB va presentar inesperadament una esmena a la totalitat als pressupostos generals de l'Estat, sumant-se així a les que ja havien presentat CiU, ERC, PP i EA, de manera que els vots en contra sumaven més que els del grup parlamentari del PSOE. És per això que el portaveu d'Economia del PNB, Pedro Azpiazu, ha instat els socialistes a "moure fitxa" per no veure rebutjada la proposta del ministre Solbes.

Segons Azpiazu, les negociacions "segueixen tan distants com a l'inici dels contactes", i amb aquestes condicions "la impugnació a la totalitat" és "obligada". El diputat del PNB s'ha mostrat obert a arribar a un acord, amb la intenció de "mantenir els contactes que calguin". En qualsevol cas, a hores d'ara considera que "no s'ha trobat la disposició necessària" i creu que dimarts, dia del debat, el seu partit "defensarà la seva esmena a la tribuna del Congrés dels Diputats".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut