Iñigo Urkullu, durant la seva intervenció en el ple del Parlament Basc el 19 de maig (EFE)
Vitoria

El PNB i Podem voten en contra d'una comissió sobre el procés al Parlament basc

EH Bildu plantejava estudiar els "efectes" del moviment independentista de Catalunya sobre Euskadi

RedaccióActualitzat

El Parlament basc ha rebutjat per àmplia majoria la creació d'una comissió especial per analitzar el procés català. En el ple d'avui, EH Bildu s'ha quedat sola a reclamar una comissió d'estudi dels "efectes" de la via catalana a Euskadi. La resta de la cambra hi ha votat en contra.

El PNB i Podem han justificat la seva oposició perquè ja existeix, diuen, al Parlament basc una ponència d'autogovern que estudia la possibilitat de modificar l'estatus polític d'Euskadi.

Per l'esquerra abertzale, el procés engegat a Catalunya tindrà repercussions polítiques i econòmiques a Euskadi i obre una porta per qui ho vulgui aprofitar.


Otegi: "Defensarem Catalunya al carrer si suspenen l'autonomia"

El dirigent de l'esquerra abertzale, Arnaldo Otegi, ha acusat el PNB de fer el joc al govern espanyol per acusar el govern català de falta de voluntat real de diàleg. En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio" dimecres, ha dit: "Urkullu és utilitzat per l'Estat per demostrar a Europa que és possible arribar a acords amb l'Estat, davant la intransigència de la Generalitat."

El secretari general de Sortu creu que si l'Estat espanyol suspèn l'autonomia de Catalunya, pel procés independentista, el lehendakari reaccionarà i els bascos "defensarem Catalunya al carrer si la suspenen".

Arnaldo Otegi també ha dit que "la batalla de Catalunya ens afecta a tots perquè també es juga el futur de les llibertats nacionals".

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut