Madrid

El PNB guanyaria les eleccions del dia 25 a Euskadi, seguit d'EH Bildu i Podem, segons el CIS

Els socialistes bascos i el PP empatarien a 8 escons i Ciutadans no tindria representació parlamentària

RedaccióActualitzat

El PNB tornaria a guanyar les eleccions basques del dia 25 amb un resultat molt similar el que va obtenir fa 4 anys, entre 27 i 28 escons al Parlament de Vitòria (ara en té 27). Són dades d'una enquesta del CIS, el Centre d'Investigacions Sociològiques, que situarien al darrere del PNB, les formacions d'EH Bildu i Elkarrekin Podem, amb un empat tècnic. Tots dos tindrien entre 15 i 16 diputats. La coalició d'Arnaldo Otegi perdria suport electoral (en té 21) i es deixaria cinc diputats pel camí. En canvi, el partit de Pablo Iglesias, que s'hi presenta per primer cop, entraria amb força a la cambra basca.

El CIS assenyala que els socialistes i el PP basc perdrien representació i es quedarien, empatats, amb 8 escons cadascú. El PSE-EE té ara 16 seients i els populars, 10. L'enquesta no atorga cap diputat a Ciutadans.

Les eleccions al País Basc coincidiran amb els comicis gallecs el diumenge 25 de setembre. Aquesta mitjanit comença la campanya electoral. A Galícia, el PP de l'actual president de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo, revalidaria la majoria absoluta i el PSOE i En Marea es disputarien la segona posició.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut