Bilbao

El PNB considera fonamentades les afirmacions d'Oreja sobre una negociació entre el govern espanyol i ETA

El Partit Nacionalista Basc considera fonamentades les declaracions de l'eurodiputat del PP Jaime Mayor Oreja sobre una hipotètica negociació entre el govern espanyol i ETA. El portaveu nacionalista al Congrés dels Diputats, Josu Erkoreka, assegura, a més, que el PSOE i el PP estan adoptant mesures legislatives que els permetran, en un any, estendre el seu pacte en els àmbits foral i municipal per impedir que el PNB governi a les institucions. Ho ha dit en una entrevista a Europa Press.

Actualitzat
Diu Josu Erkoreka que Mayor Oreja té bones informacions sobre la lluita antiterrorista i, per tant, les seves afirmacions estan fonamentades. Es refereix a les afirmacions que va fer l'eurodiputat del PP en què es mostrava convençut de l'existència d'una negociació entre el govern espanyol i ETA. Erkoreka no només dóna crèdit a les afirmacions d'Oreja sinó que afegeix que "els ponts" entre el PSE i l'esquerra abertzale "mai no s'han trencat del tot" i "se segueixen mantenint".

Segons el portaveu dels nacionalistes bascos, s'ha volgut desautoritzar Mayor Oreja però, de fet, se li ha donat la raó, perquè l'executiu de José Luis Rodríguez Zapatero "ha adoptat, tal com reivindicava Mayor Oreja, una sèrie de mesures que pretenen garantir davant l'opinió pública que el que diu no té base real". "No pot atribuir-se a la casualitat que hagin coincidit en el temps aquestes denúncies i la immediata adopció d'una sèrie de mesures legislatives per part de l'executiu de Zapatero", ha afirmat Josu Erkoreka.

El portaveu nacionalista ha afegit, a més, que aquest tipus de decisions en un context "en què hi ha una interlocució privilegiada entre el PSOE i el PP en tot el que té a veure amb la lluita antiterrorista [...] fa pensar molt". Erkoreka ho atribueix a interessos electorals: "Significa inequívocament que el PP i el PSOE estan posant les bases estratègiques del que seran a Euskadi les pròximes eleccions municipals i forals i que ja estan adoptant mesures legislatives que els permetran, d'aquí a un any, fer extensiu a escala foral i municipal l'acord que ja han tancat al govern basc".
Anar al contingut